Aktywne Wpisy
Njal +427
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
Knamga +21
Mówi się, że dolar, system us jest bez pokrycia, puste. Nie, to właśnie te kilkanaście lotniskowców tysiące samolotów, czołgów i rakiet, miliony najlepiej wyszkolonych żołnierzy natowskich, stoją na straży fundamentów naszej zachodniej cywilizacji, naszych wartości, naszego dobytku i inwestycji. A Jeszcze lepsza jest świadomość, że za pomocą Ukrainy, wykańczana jest rossja, małym promilem możliwości sojuszu. Miło, że usa stwierdziły, że chcą zyskać Ukrainę jako swój kolejny przyczółek. Miło patrzeć, jak Chiny coraz bardziej popadają w kryzys, jak fabryki zachodnie powolutku wracają do siebie lub są przenoszone do przyjaznych, biednych krajów jak Wietnam, Indie czy Pakistan.
Prawda jest taka, że tam gdzie US/anglosasi, tam cywilizacja i bezpieczeństwo. I czasem niech kacapki nie krzyczą o Bliskim Wschodzie, gdzie dzikusy współpracować nie zamierzali i machali szabelką wobec innych sąsiednich państw. Dobrze, że jako Polska, jako wschodnia Europa jesteśmy częścią zachodu, NATO, że mamy tak bliskie partnerstwo na tylu płaszczyznach z US. Tym razem jesteśmy po dobrej stronie i tym razem nie zostaniemy sami w dniu ewentualnej próby.
#wojna #ukraina #rosja #usa
@Gusmag: kto? (-‸ლ)
@Van-der-Ledre: Indie są w top 5 gospodarek, a wszystkie pogłębiają relacje z Rosją.
Brzmisz jak te komuchy we Włoszech czy we Francji, co pisały ody do Stalina w latach 30. Jak tam masakra w Al-Hadisie, zdjęcia blokowane przez armię przez dwie dekady wyciekły ostatnio, ile osób pociągnięto do odpowiedzialności i do jakiego stopnia?
Ja wiem, że trawa zawsze zieleńsza po drugiej stronie, ale takie ochocze chapanie dzidy dowolnemu mocarstwu
Po czym wznosisz że Indie to biedny kraj?
Tylko umacnianie UE nas powinno interesować i zmniejszanie ingerencji Ruskich i USA u nas.
@Van-der-Ledre: To jest stety niestety jeszcze do przetestowania. W '39 też mieliśmy sojusz z Wielką Brytanią i Francją.
Ale cała reszta wpisu jak najbardziej na tak. Szczerze, to jest tak pozytywne, że mogę tylko napisać "you made my day" :).
@Van-der-Ledre: Przypominam, że według pewnej narracji ruskich to właśnie obecnie kraje takie jak polska znajdują się pod okupacją oraz są niewdzięczne (to nawet nie jest żart). Nawet jeśli USA nas okupuje XD to podoba mi się ta okupacja.