Wpis z mikrobloga

@Van-der-Ledre: USA to faktycznie najlepsza opcja ze wszystkich innych, ale bez przesady, mają też wady - chociażby blokowanie współpracy gospodarczej Polski z Chinami - my udostepniamy szlak lądowy do Europy, oni kontrują rosję żeby nie próbowała zaogniać sytuacji w tej części świata.
  • Odpowiedz
  • 1
@Van-der-Ledre a to że właśnie wymordowali wraz z Izraelem 40k ludzi, to nie mówimy o tym? Dla mnie USA to podobnie bezwzględne mocarstwo do Rosji.

Tylko umacnianie UE nas powinno interesować i zmniejszanie ingerencji Ruskich i USA u nas.
  • Odpowiedz
i tym razem nie zostaniemy sami w dniu ewentualnej próby.

@Van-der-Ledre: To jest stety niestety jeszcze do przetestowania. W '39 też mieliśmy sojusz z Wielką Brytanią i Francją.

Ale cała reszta wpisu jak najbardziej na tak. Szczerze, to jest tak pozytywne, że mogę tylko napisać "you made my day" :).
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre wszystko spoko, tylko jedna uwaga: Polska zawsze była częścią cywilizacji zachodniej. Jej granicą. I nie mieszkamy w Europie wschodniej tylko w środkowej. Środek Europy znajduje się w Polsce.
  • Odpowiedz
Jakoś tak się lepiej śpi w nocy i funkcjonuje w życiu wiedząc, że Polska, Europa i ogółem cywilizowana część świata może się w spokoju rozwijać i żyć pod opieką i ochroną USA.

@Van-der-Ledre: Przypominam, że według pewnej narracji ruskich to właśnie obecnie kraje takie jak polska znajdują się pod okupacją oraz są niewdzięczne (to nawet nie jest żart). Nawet jeśli USA nas okupuje XD to podoba mi się ta okupacja.
  • Odpowiedz