Aktywne Wpisy
WolfSky +441
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Korsir +89
Witam Yaneczku @zyjzpasji. Wiem, że to czytasz, bo sam pokazałem ci ten tag ;)
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
@Maurelius: Ten cały cyrk to jest jakaś propaganda. 4-dniowy tydzień pracy istnieje od zawsze dla tych co chcą, wystarczy zatrudnić się na 80% etatu.
@4833478: Wszystko jest proste na papierze. Oferty są głównie na 40h/w. Jak ktoś pracuje na część etatu to często robi nadgodziny z tego co widzę (względem swojej umowy).
Polska nie ma taniej energii elektrycznej więc jedynym powodem dla którego ktoś tutaj coś buduje, to możliwość zatrudnienia robola który nie wymaga pieniędzy
@Maurelius: i bardzo dobrze robi. To oznacza ostateczny odpływ montowni, szwalni i innych amazonów, posypując to często odpływem "usług wspólnych".
Jeżeli możemy sobie na to pozwolić to dopiero lata po Francuzach i Niemcach.
Przypominam: Polska nie powinna naśladować bogatych krajów zachodnich, bo nie jest bogatym krajem zachodnim
(Mentalnie jesteśmy ze 100 lat przed pierwszym cieciembiorcą z komiksu dlatego te ściemy działają na naród debili - co podkreślał już lech wałęsa za granicą jako zalete inwestowania w tym chlewie).
https://ciekawostkihistoryczne.pl/2021/03/21/rabacja-galicyjska-przyczyny-i-przebieg-rzezi-ziemian-w-lutym-1846-roku/
P O T Ę Ż N A P O L S K A
(Tylko nie sprawdzaj czy to
@patryk_66: xD
Po pierwsze Polska jest rajem podatkowym dla wielkich korpo, które w zasadzie tutaj podatków nie płacą. Po drugie to duży, stabilny kraj w sercu Europy, z bardzo dobrze rozwiniętą infrastrukturą i świetnie wykształconą tanią siłą roboczą. Już widzę jak wielkie korpo rzucają wszystko, zwijają swoje miliardowe inwestycje i przenoszą je gdzie indziej, bo
@kamil-tumuletz: To prawda. Ja przy każdej okazji przypominam, że niewolnictwo w Polsce zlikwidowali dopiero zaborcy - a resztki na Spiszu wygaszono dopiero w 1931r - od ostatecznego końca niewolnictwa w Polsce nie minęło jeszcze nawet 100 lat :-)
@Urajah: Wiem, ale dla chcącego nic trudnego, trzeba patrzeć na te oferty które dają takie warunki jak się chce otrzymać. A nadgodziny to też kwestia podejścia pracownika. Jaki sens ograniczać etat jak się robi nadgodziny, ale równocześnie jaki sens robić nadgodziny na pełnym etacie jeśli się nie ma