Aktywne Wpisy
Retoryk +45
Co mi szkodzi pochwalić się nowym-starym nabytkiem :) Po 10 latach powrót do bmw i obecnie trzecie v8 w kolekcji. M5 2018, dłubnięta na 670 kuca i ~900Nm. Totalny szatan. Ale to, co mnie w niej urzeka najbardziej, to nagłośnienie Bowers & Wilkins.
Aktualnie objeżdżam ją w austriackich Alpach, banan nie schodzi z mordy :)
#bmw #pokazauto #samochody i może #carboners
Aktualnie objeżdżam ją w austriackich Alpach, banan nie schodzi z mordy :)
#bmw #pokazauto #samochody i może #carboners
uncle_freddie +338
Rajd Zalewskiego w poprzek boiska
MIRROR Z DŹWIĘKIEM: https://streamin.one/v/5705723d
#mecz #meczgif #reprezentacja #liganarodow
MIRROR Z DŹWIĘKIEM: https://streamin.one/v/5705723d
#mecz #meczgif #reprezentacja #liganarodow
W pewnym województwie na zachód od Warszawki rodzice mają dom który był budowany typowo z zamysłem wielorodzinnym, ma parter + piętro + poddasze. W domu łącznie jest 18 pomieszczeń + komnata z piecem ogrzewania centralnego.
Całe pierwsze piętro jest nieużytkowane i znajduje się tam kuchnia, 2 duże pokoje i 2 pomieszczenia dużego rozmiaru na skład drzewa + komnata z piecem w/w. Jedno z tych pomieszczeń które służyło jako skład drzewny też można wykorzystać jako pokój mieszkalny. Dom jest dobrze ocieplony i zrobiony do wysokiego standardu poza pierwszym piętrem do remontu. Rodzice przejdą na emeryturę za mniej więcej 5 lat, brat jeden wyjechał i buduje swój dom, drugi brat sam nie wie czy tu zostanie jeszcze no i jestem ja. Mogę w sumie tu mieszkać i ciułać grosze na depozyt żeby wziąć kredyt ale przy ostatnich wydarzeniach i ciągłym wzroście cen zadaję sobie pytanie które wcześniej mi przez myśl nie przeszło - a może wyremontować cały parter na cacy i tam zamieszkać? Wejście do domu też byłoby własne, a no i od strony ulicy także miałbym swoje wrota. Czy to wstyd? Czy to czyni mnie osobą niesamodzielną? Czy może po prostu mam wyprany mózg przez developo szajkę żeby kisić się w kredycie na 30 lat? Mam w głowie mętlik. Ten oddzielony parter który bym zajął ma +\- 100m2 (pokoje + korytarze).
#budownictwo #remonty #zycie #polska #dom #rodzina #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Temat wraca jak bumerang co jakiś czas i ogólnie to nie polecam, chyba, że na 100% jesteś pewien, że:
a) nie będziesz miał nigdy partnera/partnerki z którymi chciałbyś zamieszkać lub
b) partner/partnerka polubią się z rodzicami, nie będą mieli nic przeciwko mieszkaniu na nieznanym sobie zadupiu z daleka od własnego social circle w nieswoim mieszkaniu, bez prywatności i pod obstrzałem teściów i niejako na
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord