Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +464
rafal-pabianczyk +76
YRKE - sprzedawca mebli. Witam wszystkich chyba pierwszy raz w życiu oceniam dostawcę internetowego. Można to zrobić w niewielu miejscach bo firma zablokowała możliwość pisania opinii na Google, na pewno obawiając się negatywnych opinii. Kupiłem stoły kuchenne przez piękną stronę internetową firmy Yrke. Strona jest dopieszczona pod względem graficznym. Opisy informują o najlepszej jakości, szybkiej dostawie możliwości reklamacji zwrotów itd. Ogólnie jedna z najładniejszych stron jakie oglądałem w tematyce wyposażenia wnętrz z
#tinyhouse #dom #ubezpieczenia #finanse #budujzwykopem #nieruchomosci
Druga sprawa, to moduły kontenerowe są dużo tańsze i możesz mieć 2x kontener taniej niż to co wyżej.
Jakiej wielkości jest zaliczka?
no i mnóstwo jest historii, gdy firmy się zobowiązują, podpisują umowę i finalnie przepadają z zaliczkami. sam niemal wpadłem w czymś takim.
Zdaje się, że kilka lat temu ktoś zrobił scam na drewniane domki
Trzeba by się jakoś konkretnie zabezpieczyć. Poza tym, zanim się zdecydujesz, najlepiej byłoby pooglądać portfolio zrealizowanych projektów, pojeździć i popytać.
Tutaj zakładam, że oni sprzedają produkt i pod ustawę nie podlegają. Mógłbyś od nich wymagać gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej zwrotu zaliczki. To jest umowa, którą musiała by sobie ogarnąć ta firma która Ci sprzedaje, a ty byś był beneficjentem takiej gwarancji. Gwarancja ma taką zaletę, że bank czy firma ubezpieczeniowa prześwietla wtedy taką firmę, czy jest wypłacalna i jeśli firma ubezpieczeniową nie chce dać jej gwarancji, to znaczy, że oni mają problemy. Wymóg gwarancji musiałby być wpisany w umowę.
Sam po swojej stronie się nie zabezpieczysz. No chyba, że weźmiesz od nich weksel. Czyli Ty dajesz kasę oni Ci weksel, a gdy przywiozą Ci domek, ty dostajesz domek i oddajesz im weksel. Weksel (prawidłowo wypełniony) z prawidłową umową wekslową daje znacznie szybszą i pewniejszą egzekucję długu niż zwykła
interesują Cię ubezpieczenia? Zobacz www.youtube.com/@ubezpieczeniatonudy