Wpis z mikrobloga

@mickpl mleko się rozlało. Deweloperzy już pofinansowali kampanie, trzeba to przepchnąć. Kwestia tylko w jakiej formie i pod jaką nazwą. Za cztery lata się da po podwawelskiej i każdy zapomni
  • Odpowiedz
@j557: No też tak myślę. Mając w pamięci czyścicieli kamienic w Wawie (a wtedy przecież rządziła częśc osób dziś w KO) z deweloperami nie ma żartów, a wpłaty na kampanię do czegoś zobowiązują.
  • Odpowiedz
czyścicieli kamienic w Wawie (a wtedy przecież rządziła częśc osób dziś w KO

@djtartini1: rządziły tez osoby z pis co nie zmienia faktu ze trzrba bylo uchwalic przepisy anty czyscicielowe bo wczesniej ich nie bylo
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: Rynek nieruchomości to pierwsza z kostek domina. Zawsze pięć lat po bańce na nieruchomościach następuje spadek liczby urodzeń. ZUS potrzebuje świeżego narybku do piramidy, korpo potrzebuje pracowników i klientów - Tusk, czy Kaczyński grzecznie sobie zdechną i nie będą przejmować się tragedią za 20 lat. Nie wspominając już o presji społecznej na wypłaty, gdy nie wystarcza na zaspokajanie podstawowych potrzeb.
  • Odpowiedz
@mickpl: no różnica taka, że podniesienie wieku emerytalnego miało sens i było korzystne dla wszystkich, a dla bk0% nie ma żadnego trzymającego się kupy uzaadnienia.
  • Odpowiedz
@mickpl: a ja się nie zgadzam. Większość ludzi to Mariusze, którzy z pocałowaniem ręki kupią mieszkanie za obojętnie jaką cenę z metra, o ile miesięczna rata będzie niska. Jeszcze sobie dadzą wmówić, że mają lepiej, bo ich mieszkanie jest więcej warte.
  • Odpowiedz
@mickpl: to jest nawet bardziej niż pewne. Ilu młodych ludzi zmobilizowałam się do głosowania w ostatnich wyborach aby odsunąć pis od władzy, a teraz Tusk chce im napluc w twarz
  • Odpowiedz
rządziły tez osoby z pis co nie zmienia faktu ze trzrba bylo uchwalic przepisy anty czyscicielowe bo wczesniej ich nie bylo

@WrzeCiOna: To prawda, choć ja piłem bezpośrednio do tematu korupcyjnego i dorabiania się polityków na współpracy z deweloperką i czyścicielami kamienic.
  • Odpowiedz