Wpis z mikrobloga

@kuba-rozpruwa no tak było, byłem tym samochodem.
Przecież od 15 lat (2009) przy oblanym egzaminie nikt się nie przesiada, dlatego, że dowiadujesz się dopiero pod ośrodkiem ile było błędów i czy zdajesz.

Łyknęliście zarzutkę razem z wędką.
  • Odpowiedz
To jest taka podstawa podstaw, że nie ma prawa to auto zgasnąć.

@sierramikebravo: oczywiście że ma prawo, Ty jak wsiadasz do samochodu to od razu magiczna aura sprawia, że umiesz w 100% wyczuć sprzęgło w danym samochodzie? Na egzaminie nie masz czasu ani możliwości wsiąść sobie do samochodu i na spokojnie wyczuć gdzie sprzęgło zaczyna odpuszczać, więc dlaczego oczekujesz perfekcyjnego opanowania tego konkretnego egzemplarza od człowieka, który ma jakieś śmiesznie
  • Odpowiedz
w którym roku zdawałeś? Jeśli droga szła tak, jak na rysunku, to jaki kierunkowskaz. Lata temu tak było - zjazd z głównej drogi - włączamy kierunek, ale to tak jakieś 25 lat temu :)

@mieciumietek: nigdy tak nie było. Tzn. jeśli chodzi stricte o przepisy, a nie o jakieś własne interpretacje z d--y.
  • Odpowiedz
W 2015. Typ najpierw miał pretensje, że nie pojechałem główną drogą, a potem że jak zjechałem z niej to nie dałem kierunkowskazu ¯\(ツ)/¯

@LemurChmur: fajni ci egzaminatorzy skoro wymagają wrzucania kierunkowskazu przy jeździe prosto. xD
  • Odpowiedz
@sierramikebravo: eee, ale ja codziennie jeźdżąć do pracy, nie raz, nie dwa widziałem facetów, kobiety, młodych i starych kierowców, którym nagle auto zgasło bo za szybko ściągnęli nogę ze sprzęgła. Bez przesady, każdemu się może zdarzyć. Grunt to szybko je odpalić i jechać.
  • Odpowiedz
@Krupier wtedy wiadomo gdzie jest prosto mniej wiecej, ale generalnie jedzie sie droga z pierwszenstwem jak nic nie mowi, wiec jezeli ta droga byla prosto to ok, pytanie czy tak samo to sie ma do drog wewnetrznych dolaczonych do drog publicznych wyjazdem po chodniku
  • Odpowiedz
wtedy wiadomo gdzie jest prosto mniej wiecej, ale generalnie jedzie sie droga z pierwszenstwem jak nic nie mowi, wiec jezeli ta droga byla prosto to ok, pytanie czy tak samo to sie ma do drog wewnetrznych dolaczonych do drog publicznych wyjazdem po chodniku

@Morritz: zawsze wiadomo gdzie jest prosto bo to określa konstrukcja drogi, a nie znak. Połączenie dróg wewnętrznych i publicznych nie ma żadnego znaczenia - jeśli jedziesz prosto
  • Odpowiedz
@kuba-rozpruwa

@mentari Jeśli jest to drugi błąd (to jest traktowane jako błąd) to się nie zdaje.

Znam niejeden taki przypadek wśród znajomych

Nie, nieprawda. Ocenia się bodaj płynność jazdy czy jakoś tak, ale to nie tak, że auto zgasło = błąd. Jak znasz takie przypadki to ktoś cie okłamał.
  • Odpowiedz
Za pisanie c-------h baitów powinni odbierać dostęp do internetu.

@matt-pitt: Być może prawda, ale ten jest akurat świetnej jakości: 800 plusów, pod setkę komentarzy z których większość upłakana bardzo - jak dla mnie definicja udanego baita :D
  • Odpowiedz