Wpis z mikrobloga

Minął 73. (z 73) dzień wakacji.

KONIEC WAKACJI 2024!

W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.

349 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
381 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
50 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.

Czyli w trakcie wakacji w 399 wypadkach zginęło w sumie 431 osób.

W poprzednim roku statystyki po OSTATNIM 70. dniu wakacji wyglądały następująco:

Rok temu:
2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
393 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
432 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji

Ponadto z wczoraj:
372 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
22.113 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji

51 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
5.093 wypadki drogowe od początku wakacji

59 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
5.814 rannych w wypadkach od początku wakacji

Utonięcia:
Brak informacji o utonięciach w ciągu ostatniej doby
172 utonięcia od początku wakacji

UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze

źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach

-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!

#smiertelnewypadki
Salido - Minął 73. (z 73) dzień wakacji. 

KONIEC WAKACJI 2024!

W ciągu ostatniej do...

źródło: 1-433025-24

Pobierz
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 239
Wypadki w kolejności według ruchu wskazówek zegara:
.
.

1. Kujawsko-pomorskie. Wypadek w miejscowości Chełmica Duża koło Włocławka. Rodzaj zdarzenia: inne. Nie żyje kierujacy motorowerem. Brak artykułów ,oprócz tej wzmianki.
2. Łódzkie. Wypadek na DK 91 w miejscowości Ogrodzona. Do śmiertelnego wypadku z udziałem motorowerzysty i osobówki doszło w niedzielę około godziny 21. Trwa ustalanie okoliczności tej tragedii. Nie żyje kierowca skutera.
Salido - Wypadki w kolejności według ruchu wskazówek zegara:
.
.

1. Kujawsko-pomorsk...

źródło: karetkka

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 49
Liczba wypadków liczona tylko ze świecących kropek - policja czasem dorzuca inne do ogólnej puli.

Wypadki - łącznie 349 po 73. dniu wakacji

W. mazowieckie 48
W. wielkopolskie 37
  • Odpowiedz
  • 869
To już koniec wakacyjnej akcji wypadków śmiertelnych 2024.

Chciałbym podziękować wszystkim, którzy czytali, pisali komentarze i plusowali posty. Również bardzo dziękuję wszystkim, którzy postawili mi wirtualną kawę! buycoffee.to/salido Dziękuję!

W tym roku mamy 1 ofiarę śmiertelną mniej niż rok temu, mimo tego, że akcja trwała o 3 dni dłużej. Niestety samych wypadków i osób rannych było o wiele więcej.
W tym miejscu o tutaj przygotowałem dla Was porówanie 2023 roku z 2024 po 70 dniach
  • Odpowiedz

Czyli średnio 302 osoby DZIENNIE były n------e za kółkiem. Brzydzę się wami, moczymordy.

@Salido: Dziękuje za high quality content. Mógłbyś po prostu wysyłać gołe statystyki, ale ty poszedłeś o krok dalej i do każdego wypadku robiłeś osobny research i krótkie streszczenie. Widzimy się (mam nadzieję) w kolejnej edycji. Jeszcze raz, super robota!
  • Odpowiedz
W tym roku jakby mniej spektakularnych wypadków, nie było nowego perettiego, 10 ofiar było raz czy dwa.
  • Odpowiedz

Czyli średnio 302 osoby DZIENNIE były n------e za kółkiem.

@mleko23: nie, nie - tylu pijanych kierowców dziennie zostało złapanych przez policję. Moim zdaniem złapali może z 10% - matematykę zostawiam Tobie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Salido odnośnie tego wypadku nr 6 to taki bonus jest że te osoby były na odwiedzinach młodego żołnierza który jest w dzsw w Sulechowie. Jak to niedziela odwiedziny młodych. Po 17 informacje dostajemy że był wypadek i babcia tego chłopaka zmarła na miejscu a ojciec chyba walczy o życie. Ogólnie mega dramat dla chłopaka bo rodzina przyjechała odwiedzić a tu taka lipa. Przykra sprawa.
  • Odpowiedz
@Salido: jestem zaskoczony tak małą ilością wypadków, chociaż tu są tylko śmiertelne to jednak n--------h jest multum, a dla nich to tylko dół z wapnem.
Ale niestety zbyt wielu jest też idiotow którzy mimo że ledwo panują nad samochodem to tłuką SMS-y w telefonie w czasie jazdy, nie patrzą w lusterka, nie kontrolują co się dzieje wokół samochodu. Przez to świadomi kierowcy muszą być podwójnie czujni i przewidywać to najdebilniejsze
  • Odpowiedz
  • 4
@Salido dziekuwa, śledziłem wszystkie wpisy, świetna inicjatywa. Przypominałem sobie o Twoich wpisach za każdym razem, gdy przychodziło mi do głowy, żeby trochę „depnąć” ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz