Aktywne Wpisy
karol-blabert +631
Garztam +7
Siemka.
Szukam gier dla dziewczyny i nie mogę nic znaleźć.
Warunki gry są proste: Musi być prosta i bez spiny, ale z elementami rpg, żeby się czuła jak mocarz. Bez żadnych problemów i oporu.
Do tej pory grała i jej się podobały gry (na poziomie opowieść): Horizon (pierwsza i druga część) Ghost of tsushima. Elden Ring (ale tylko na wierzchu pogrobno na wymaksowanej postaci, bo dalej sobie nie radzi) Titanfall 2.
Nie podobało jej się: Days Gone, wszystkie assasyny, gta, far cry, god of war, skyrim.
Szukam gier dla dziewczyny i nie mogę nic znaleźć.
Warunki gry są proste: Musi być prosta i bez spiny, ale z elementami rpg, żeby się czuła jak mocarz. Bez żadnych problemów i oporu.
Do tej pory grała i jej się podobały gry (na poziomie opowieść): Horizon (pierwsza i druga część) Ghost of tsushima. Elden Ring (ale tylko na wierzchu pogrobno na wymaksowanej postaci, bo dalej sobie nie radzi) Titanfall 2.
Nie podobało jej się: Days Gone, wszystkie assasyny, gta, far cry, god of war, skyrim.
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
381 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
50 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 399 wypadkach zginęło w sumie 431 osób.
W poprzednim roku statystyki po OSTATNIM 70. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
393 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
432 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
372 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
22.113 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
51 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
5.093 wypadki drogowe od początku wakacji
59 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
5.814 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
Brak informacji o utonięciach w ciągu ostatniej doby
172 utonięcia od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
.
.
1. Kujawsko-pomorskie. Wypadek w miejscowości Chełmica Duża koło Włocławka. Rodzaj zdarzenia: inne. Nie żyje kierujacy motorowerem. Brak artykułów ,oprócz tej wzmianki.
2. Łódzkie. Wypadek na DK 91 w miejscowości Ogrodzona. Do śmiertelnego wypadku z udziałem motorowerzysty i osobówki doszło w niedzielę około godziny 21. Trwa ustalanie okoliczności tej tragedii. Nie żyje kierowca skutera.
Wypadki - łącznie 349 po 73. dniu wakacji
• W. mazowieckie 48
• W. wielkopolskie 37
Chciałbym podziękować wszystkim, którzy czytali, pisali komentarze i plusowali posty. Również bardzo dziękuję wszystkim, którzy postawili mi wirtualną kawę! buycoffee.to/salido Dziękuję!
W tym roku mamy 1 ofiarę śmiertelną mniej niż rok temu, mimo tego, że akcja trwała o 3 dni dłużej. Niestety samych wypadków i osób rannych było o wiele więcej.
W tym miejscu o tutaj przygotowałem dla Was porówanie 2023 roku z 2024 po 70 dniach akcji - tyle dni było w zestawieniu w zeszłym roku.
Czyli średnio 302 osoby DZIENNIE były n------e za kółkiem. Brzydzę się wami, moczymordy.
@Salido: Dziękuje za high quality content. Mógłbyś po prostu wysyłać gołe statystyki, ale ty poszedłeś o krok dalej i do każdego wypadku robiłeś osobny research i krótkie streszczenie. Widzimy się (mam nadzieję) w kolejnej edycji. Jeszcze raz, super robota!
Do zobaczenia wszyscy razem za rok!
@mleko23: nie, nie - tylu pijanych kierowców dziennie zostało złapanych przez policję. Moim zdaniem złapali może z 10% - matematykę zostawiam Tobie ¯\(ツ)/¯
Ale niestety zbyt wielu jest też idiotow którzy mimo że ledwo panują nad samochodem to tłuką SMS-y w telefonie w czasie jazdy, nie patrzą w lusterka, nie kontrolują co się dzieje wokół samochodu. Przez to świadomi kierowcy muszą być podwójnie czujni i przewidywać to najdebilniejsze
Komentarz usunięty przez autora