Aktywne Wpisy
Iudex +303
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +553
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
381 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
50 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 399 wypadkach zginęło w sumie 431 osób.
W poprzednim roku statystyki po OSTATNIM 70. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
393 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
432 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
372 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
22.113 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
51 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
5.093 wypadki drogowe od początku wakacji
59 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
5.814 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
Brak informacji o utonięciach w ciągu ostatniej doby
172 utonięcia od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
.
.
1. Kujawsko-pomorskie. Wypadek w miejscowości Chełmica Duża koło Włocławka. Rodzaj zdarzenia: inne. Nie żyje kierujacy motorowerem. Brak artykułów ,oprócz tej wzmianki.
2. Łódzkie. Wypadek na DK 91 w miejscowości Ogrodzona. Do śmiertelnego wypadku z udziałem motorowerzysty i osobówki doszło w niedzielę około godziny 21. Trwa ustalanie okoliczności tej tragedii. Nie żyje kierowca skutera.
Wypadki - łącznie 349 po 73. dniu wakacji
• W. mazowieckie 48
• W. wielkopolskie 37
Chciałbym podziękować wszystkim, którzy czytali, pisali komentarze i plusowali posty. Również bardzo dziękuję wszystkim, którzy postawili mi wirtualną kawę! buycoffee.to/salido Dziękuję!
W tym roku mamy 1 ofiarę śmiertelną mniej niż rok temu, mimo tego, że akcja trwała o 3 dni dłużej. Niestety samych wypadków i osób rannych było o wiele więcej.
W tym miejscu o tutaj przygotowałem dla Was porówanie 2023 roku z 2024 po 70 dniach
Czyli średnio 302 osoby DZIENNIE były n------e za kółkiem. Brzydzę się wami, moczymordy.
@Salido: Dziękuje za high quality content. Mógłbyś po prostu wysyłać gołe statystyki, ale ty poszedłeś o krok dalej i do każdego wypadku robiłeś osobny research i krótkie streszczenie. Widzimy się (mam nadzieję) w kolejnej edycji. Jeszcze raz, super robota!
Do zobaczenia wszyscy razem za rok!
@mleko23: nie, nie - tylu pijanych kierowców dziennie zostało złapanych przez policję. Moim zdaniem złapali może z 10% - matematykę zostawiam Tobie ¯\(ツ)/¯
Ale niestety zbyt wielu jest też idiotow którzy mimo że ledwo panują nad samochodem to tłuką SMS-y w telefonie w czasie jazdy, nie patrzą w lusterka, nie kontrolują co się dzieje wokół samochodu. Przez to świadomi kierowcy muszą być podwójnie czujni i przewidywać to najdebilniejsze
Komentarz usunięty przez autora