Wpis z mikrobloga

@i-kamieni-kupa jak moze Cie oslepiac cos co w Ciebie nie swieci? W Tesli zwracam na to uwage i skutecznosc jest wlasciwie 100% (pomijajac pieszych ktorym z jakiegos powodu tesla swieci po galach pelna moca), a slyszalem od kolegi co ma tesle i audi ze w audi to dziala jeszcze lepiej bo i pieszych wycina.
  • Odpowiedz
@wiewior_s: no niestety niezależnie od marki nowoczesne światła się mylą i często oślepiają. Najgorzej jak jedziesz wyższym autem, busem albo ciężarówką to te sprytne światła zanim na wzniesieniu z przeciwka się zmienia to parę ładnych sekund biją pełną mocą w oczy. To samo się dzieje na autostradach gdzie na środku są betonowe bariery jak np. w Austrii to ledy nie widzą aut jadących z przeciwka
  • Odpowiedz
@wiewior_s: tak to inteligentne wycinanie działa, że ma laga od pół sekundy do nawet kilku sekund

Dodatkowo wystarczy wilgotny asfalt a wtedy całe światło skierowane w dół, odbija od wody i trafia cię znowu w ryj
  • Odpowiedz
@jaszczur12: wystarczy SUV i ducato niestraszne, ale semisportowe wykopki w jakichś zglebowanych azjatykach się nie pokalają suvami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To jak oślepiają ultra matrix premium ledy to jest dopiero p--------e

@i-kamieni-kupa: tylko jak mają długie, w przeciwnym wypadku
  • Odpowiedz
  • 2
@i-kamieni-kupa wtedy dalekosiężne na kilka sekund i się przełączą, a co oślepia matoła z "automatycznymi"/"wycinającymi" to twoje XD Nie wiem kto dał temu homologację tak samo jak nie wiem jak Ducato ja dostało.
  • Odpowiedz