Aktywne Wpisy

Pan_Whiskers +80

dizel81 +10
Kioskarz się spruł na wykopków na KamboShotach:)
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
źródło: mZ
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: mZ
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#smarthome #iot #remontujzwykopem #ogrzewaniepodlogowe #homeassistant #raspberrypi
@Hadoka: poczytać o otwartym projekcie Home Assistant. I najlepiej nie stawiać go na malinie, tylko na jakimś terminalu w stylu Dell Wyse
W HA możesz zrobić właściwie wszystko,
Jeżeli malina to na pewno nie na karcie SD. To pierwszy krok do problemów. Ale na początek dobra opcja.
Ja miałem sterownik do TECHa internetowy i udało się rozgryźć kody jakie trzeba było przekazać po LAN do
Raczej nie mam sterownika internetowego. W skrzynce są zwykłe siłowniki termoelektryczny, a w pokojach regulatory ST 294
źródło: AP1-Gcz-OXd-Si-CAw-Iy-Ro40-Au-Mb-V8u-Iwa-ZKs7-Pw38q0s3-L2-Yo5-Imry5-9n4k5jz-Xvoa-S-UJu-AEyy8bb-QBZxk
PobierzMasz opcję albo zostawić TECHa w spokoju albo zbudować własną logikę w HA i w nim sterować zaworami.
Albo inaczej
- Kupuje smart termostaty -> głowice będą automatycznie nimi sterowane, a ja będę mógł sterować termostatem przez HA
- Kupuje smart głowice - tylko musiałbym podciągnąć sobie zasilanie, a potem montuje w każdym pokoju termometr i tworzę logikę sterowania nimi?
Przy tego typu rozwiązaniach musisz sobie zadać pytanie "Po co chcę to zrobić?" oraz "Czy będę miał czas serwisować to gdy się zepsuje w środku zimy?".
Komentarz usunięty przez moderatora