Jest niezmiernie ciekawe, ale ja mam z nim pewne problemy. Z jednej strony Pan dobrze diagnozuje przyczyny obecnej sytuacji na rynku it: -bootcampy -nadmiar programistów zatrudnionych w latach 2020-2022 -często brak nawet podstawowego sprawdzianu technicznego kandydatów -przekonanie, że w it pieniądze leżą na ziemi, dla każdego -overemploing -sytuacja w USA
Z drugiej jednak przemyca sposób myślenia typowego Janusza, śp. Prezesa. Np: - programiści roszczeniowi - za dużo zarabiają - po 2 latach expa 5k to dużo - nie da sie utrzymać firmy dając podwyżki co roku - i najlepsze: jako firma mają konkurencyjne stawki. A na pytanie ile najwięcej zapłacił programiście, odpowiada 25k ( ͡°͜ʖ͡°)
-często brak nawet podstawowego sprawdzianu technicznego kandydatów
@JamesJoyce: wat? nigdy w karierze nie spotkałem rekrutacji bez sprawdzania techniczego kandydatów. im senior softwear engeneer, trust me bro. dajcie namiary na takie firmy
@ly000 w 2021 robiłem kontrakt dla francuskiej firmy na c. Ważny data engineer odszedł i potrzebowali na już. Typ wysłał cv jako pierwszy i zaczął pracę po 4 dniach. Miał tylko jedną rozmowę z menago, który nigdy linijki kodu nie napisal. To kto go sprawdził technicznie? Dodam tylko że miał on z 8 lat expa a był gorszy niż ten, który odszedł z 3 latami w jednej firmie.
@JamesJoyce: to jest niesamowite tak zatrudniać ludzi. Jak prowadzilem rekrutacje do korpo europejskiego to musiałem wyłapywać ludzi na kłamstwie bo połowa kandydatów leciała w c---a mówiąc ze cos robiła a nie mieli o podstawach z tego czegoś zielonego pojęcia
@szmichal: No oczywiście. Tylko ci ludzie są obecnie zwalniani jako pierwsi. Co do kłamstw w rozmowach, to mógłbym referat napisać o tym. Wszyscy wszystko znają w cv. A na żywo yyy, eee, nooo, w sumie to dawno było jak to robiłem.
@JamesJoyce: a jesteś w stanie podać jakiś "gruby" przykład jak ktoś naściemniał w CV? Lubię słuchać takie historie i jestem ciekaw reakcji delikwenta jak się dowiedział, że został złapany na kłamstwie ;D
@Creamfields: jak ja zaczynałem to rozmowę rekrutacyjną miałem z javascript, a potem pracowałem w javie, ale to bardziej wynikało z n----------a mózgowego firmy.
co najmniej dwukrotnie dostałem ofertę bez żadnego sprawdzenia moich skilli
ale to były normalne prace za normalne pieniądze, czy jakieś polskie kołchozy z pensją minimalną na start i maks 8k po 5 latach pracy?
@Volantie: Wiesz co, tak żeby ludzie kłamali np. w sprawie miejsc gdzie pracowali lub lat, to nie spotkałem się. Co do expa i skilli:
W Data Engineeringu: typ miał 5 lat expa na Azurze i nie umiał wyjaśnić czym jest Data Lake, Data Factory i Databrics. Dałem mu swój ekran, żeby w Databricksie ustawił sobie środowisko i napisał selecta z *. Przez 10 minut klikał wszędzie, tylko nie tam gdzie trzeba. A
@ly000: " ale to były normalne prace za normalne pieniądze, czy jakieś polskie kołchozy z pensją minimalną na start i maks 8k po 5 latach pracy?" Poważne zagraniczne korpo, stanowiska senior developer, płace bardzo wysokie.
a jesteś w stanie podać jakiś "gruby" przykład jak ktoś naściemniał w CV?
@Volantie: Mialem raz na rozmowie kolesia ktory mial w CV prawie 10 lat expa w Javie, a polegl na napisaniu petli "for". Doslownie, to nie jest hiperbola.
@Strus: no właśnie o tym mówię. I ja i ludzie w firmie, w której pracuję także często miewają takie przypadki. Bazodanowców z 8-10 latami expa na papierze, którzy nie znają z głowy składni joina, Data engineerów, którzy nie wiedzą co to pyspark itd. Dlatego coraz więcej firm robi livecoding albo kilka etapów rekrutacji. By dobrze odsiać takich kandydatów.
Widzieliście może to nagranie z szefem software house Boring Owl?
https://www.youtube.com/watch?v=4wQj3k4fdUE
Jest niezmiernie ciekawe, ale ja mam z nim pewne problemy. Z jednej strony Pan dobrze diagnozuje przyczyny obecnej sytuacji na rynku it:
-bootcampy
-nadmiar programistów zatrudnionych w latach 2020-2022
-często brak nawet podstawowego sprawdzianu technicznego kandydatów
-przekonanie, że w it pieniądze leżą na ziemi, dla każdego
-overemploing
-sytuacja w USA
Z drugiej jednak przemyca sposób myślenia typowego Janusza, śp. Prezesa. Np:
- programiści roszczeniowi
- za dużo zarabiają
- po 2 latach expa 5k to dużo
- nie da sie utrzymać firmy dając podwyżki co roku
- i najlepsze: jako firma mają konkurencyjne stawki. A na pytanie ile najwięcej zapłacił programiście, odpowiada 25k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JamesJoyce: wat? nigdy w karierze nie spotkałem rekrutacji bez sprawdzania techniczego kandydatów. im senior softwear engeneer, trust me bro. dajcie namiary na takie firmy
ale to były normalne prace za normalne pieniądze, czy jakieś polskie kołchozy z pensją minimalną na start i maks 8k po 5 latach pracy?
Co do expa i skilli:
W Data Engineeringu: typ miał 5 lat expa na Azurze i nie umiał wyjaśnić czym jest Data Lake, Data Factory i Databrics. Dałem mu swój ekran, żeby w Databricksie ustawił sobie środowisko i napisał selecta z *. Przez 10 minut klikał wszędzie, tylko nie tam gdzie trzeba. A
@JamesJoyce: Dla jednych sufit dla drugich podłoga. taka magia IT ¯\(ツ)/¯
ale to były normalne prace za normalne pieniądze, czy jakieś polskie kołchozy z pensją minimalną na start i maks 8k po 5 latach pracy?"
Poważne zagraniczne korpo, stanowiska senior developer, płace bardzo wysokie.
@Volantie: Mialem raz na rozmowie kolesia ktory mial w CV prawie 10 lat expa w Javie, a polegl na napisaniu petli "for". Doslownie, to nie jest hiperbola.