Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Raczej 70% portalu to ludzie którzy właśnie kończą szkołę i fantazjują ileż to oni nie chcieliby zarabiać xd Jak znajdziesz tu chciaż dwóch prawdziwych "programistów 20k" to będzie święto.
  • Odpowiedz
@Ojtamtam: jesteś "fizolem" a nie truefizolem jednak ;). Przeważnie to ludziom chodzi o fizola, który leci nocki na magazynie albo z chlejusami po budowach jeździ na czarno, a nie o wykfalifikowanego specjalistę.
  • Odpowiedz
Żeby było śmieszniej firma w której aktualnie pracuję kosi dziesiątki jak nie setki tysięcy miesięczne co widać po fakturach ale nawet nie było mowy o corocznej podwyżce inflacyjnej.

@mirko_anonim: Setki tysięcy osób tak funkcjonuje w polskim pseudokapitalistycznym chlewie, bo nie umieją się upomnieć o swoje, no i tak się żyje na tej wsi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: myślę, że problemem jest to, że mieszkasz w małej miejscowości. Ja sam całe życie mieszkam w dużym mieście i różne historie które czytam na wykopie z kołchozów brzmią dla mnie jak abstrakcja. Kiedyś myślałem, że to trolling i bajkopisarstwo, ale dotarło do mnie, że są miejsca w Polsce, gdzie z pracą jest tragedia i janusze doją ludzi bo mogą. Także najłatwiejsza opcja na zmianę to byłaby przeprowadzka, albo po
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie rzucaj od razu papierami jak niektórzy radzą, załóż konto na pracuj.pl lub podobnym, zrób sobie przyzwoite CV bez dokręcania i zmyślania, wybierz profil zawodowy, który Cię interesuje i szukaj, znajdziesz to zmieniasz pracę, ryzyko = 0
  • Odpowiedz
@mirko_anonim upominasz się o te obiecane premie? Pytasz o podwyżkę jak proponują dodatkowe obowiązki? Nie było mowy o inflacyjnej - byłeś u kierownika i powiedział nie, czy nikt nic nie wspomniał i przeszedłeś nas tym do porządku dziennego?
Walcz o swoje
  • Odpowiedz
@depish: to niestety nie jest trolling. Kilka lat temu obiła mi się o uszy historia, że na Podkarpaciu (chyba Jasło) jakiś Januszex/Łagropol zatrudnia programistów za minimalną krajową, to się zdziwiłem że są jełopy, które się zgadzają na takie komiczne warunki. Przecież już wtedy można było pracować zdalnie za dużo lepszą kasę. Jedynym rozwiązaniem w IT jest raczej przeprowadzka do dużych ośrodków jak Warszawa, Kraków, itp. bo w miastach powiatowych zostają
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xentropia. Tak, pomimo że jestem introwertykiem potrafię się upomnieć o swoje. Rozmowy w 4 oczy nie są dla mnie problemem. Sęk w tym że ani przy dołożeniu obowiązków nie było mowy o jakiejkolwiek premii (bo przecież ktoś to musi robić - odpowiedź szefa) a po ostatnim moim zapytaniu o podwyżkę otrzymałem wymijającą odpowiedź, że obroty spadły itp. i że zobaczymy za parę miesięcy jak to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim w takim razie trzymam kciuki za znalezienie nowej pracy z lepszymi warunkami ( ͡ ͜ʖ ͡) mimo wszystko zdobyłeś w tej pracy cenne doświadczenie i zrobiłeś duży krok w kierunku rozwoju kariery (bo wyrwanie się z pracy fizycznej wcale nie jest łatwe). Na spokojnie szukaj czegoś, gdzie będziesz mógł wykorzystać to czego się nauczyłeś.
  • Odpowiedz