Aktywne Wpisy
Bunch +13
Te kobiety to naprawde mają nawalone do głowy. Z ogromnym zdziwieniem oglądałem jak jedna z ich idzie prawie kilometr pieszo na przystanek moknąc na własne życzenie. Mieszkam na takim zadupiu gdzie z jednego rejonu prowadzi jedna, długa droga do skupiska przytanków autobusowych. Ja tylko przechodzę na drugą stronę ulicy i idę w prawo już do końca. Wczoraj czekałem by przejsć, aż auta przestaną jeździć a z drugiej strony kobieta dochodziła do tego
Mdx91 +23
Ile osob siedzi na mirko teraz?
Mozesz sie pomylic o 3 osoby
Mozesz sie pomylic o 3 osoby
Życie każdego człowieka jest wartością najwyższą, nie ważne kto kim jest, gdzie pracuje, czy jest tak jak w omawianym przypadku prostytutką, przykładną matką, zakonnicą, niezależną panią businesswoman. Każde zabójstwo drugiego człowieka to zbrodnia, która wymaga potępienia i surowej kary dla zabójcy.
Tym samym nie rozumiem powodu tego protestu, organizowanego przez kobiety. Czym zabójstwo prostytutki wyróżnia się na tle innych zabójstw? Wczoraj kraj obiegła straszna informacja, że w Białym Dunajcu ojciec zabił syna, podcinając mu gardło, natomiast kilka dni temu w Gdańsku Oliwie, szaleniec zabił przypadkową kobietę, również podcinając jej gardło. Nikt tutaj protestów nie organizuje.
Moim zdaniem lepsze byłoby uświadamianie kobiet, że prostytuowanie się wiąże się z ryzykiem spotkania się z potencjalnym szaleńcem, zwyrodnialcem albo gangsterem, którzy nie mają skrupułów by kogoś zabić.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Kopytnik_1: Oczywiście, że tak. Masz tutaj całkowitą rację, podstawowy problem tutaj jest taki, że to uświadamianie trwa, ale nagminnie jest negowane a wszelkie formy prostytucji się potrafi przedstawiać jako zajebiste rozwiązanie dla kobiet na życie nawet w mediach wszyscy wiemy doskonale chyba
@baal80: ale czy to wina prostytutki, że nie odprowadza podatków? No nie, tak sobie nasze szanowne państwo ustaliło. Kościoły też nie płacą podatków, a przynajmniej nie takich, jak wszyscy inni.
I nie, nie do końca masz rację: p---------a idzie do sklepu i cyk, VAT oraz podatki, jakie dostali producenci/przewoźnicy/hurtownicy/kupcy i ukryli w cenie produktów.
@na_ulicy_maslo_trzaslo: Nie wiem, oni chyba każdemu dają takie ''zniżki''. Pamiętam jak kiedyś w szkole podstawowej chyba jeszcze jakoś lub pierwszej klasie gimnazjum wycieczka była klasyczny motyw do jednego z Warszawskich teatrów i nam rozdawali te ulotki do burdelu na których była chyba pani bez stanika i bodajże napis, że zniżka 25% a mieliśmy wtedy jakoś 12/14 lat pewnie XD
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Zarzuty-za-zabojstwo-w-Oliwie-Sprawca-przyznal-sie-ale-nie-pamieta-ataku-n192503.html
@baal80: Pracujący na czarno nie pracują? Co robi robol na budowie zapoerdalajacy z taczką bez umowy?
@voov100: no fest wywyższanie, upamiętnienie ofiary morderstwa xD