Wpis z mikrobloga

#devops #programowanie #programista15k
Mam zadanie i nie wiem jak się za to zabrać i kogo szukać. Potrzebuje narzędzia/apki kyltora na podstawie danych exportowanych do excl itp formaty będzie mi tworzyć raporty. Chodzi o sprzedaż. Np ilu klientów kupiło dany produkt. Który handlowiec sprzedał najwięcej. Ustalać taski i sprawdzać realizację.
Trochę CRM ale z racji że mała firma to duże programy są za duże i my jesteśmy za mało a małe są za drogie i za dużo customizacji. Może da się coś zrobić a apce itp? Program który da co chce i będzie liczył i analizował na podstawie plików jeśli wskaże co i jak z jakiego pliku i której kolumny.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@JoeGlodomor @walokid też myślałem o excelu ale nie mam na to czasu a potrzebuje coś co mi da wynik na mobile. Teraz mam Excel i mam kilka kilkanaście różnych plików i jak zacze to w jeden robić to połowa laptopow w firmie tego nie wytrzyma.

@BreathDeath o czyli spec od pythona to już trop
  • Odpowiedz
@Badyl69 ja bym podszedl w pythona albo cokolwiek to wybierze dane z csv (ostatnio widzialem projekt ktory to robi) i zrobilbym serie zapytan sql z widokami zmaterializowanymi plus flask na froncie zwykły html powinien wystarczyc
  • Odpowiedz