Wpis z mikrobloga

@Linnior88: ale przecież gość napisał Rel xD przykład: Masz 5 lat doświadczenia w wykończeniówce, zakładasz firmę, bierzesz sobie ziutka z ulicy do pomocy, dajesz mu 5000 do łapy, a Ty za zlecenie które robisz w miesiąc-półtorej inkasujesz 40k za robociznę. Do tego masz rabaty w sklepach budowlanych i możesz jeszcze na nich zarobić. Odliczając koszta w kieszeni Ci zostanie z 20k. Nie wliczam w to początkowej inwestycji w sprzęt, bo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Mi tam się spoko frajerzy na etacie w korpo, od juniora po CIO.

Lekka praca, dużo wolnego, tatusiowe na dziecko, shares od korpo.

W ogóle czemu miałoby mnie obchodzić podatki? Ja tam zawsze patrzę ile chce na rękę mieć i na tej bazie negocjuje. Jak mi rząd podwyższą podatki to mówię, że chce podwyżkę i dostaje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: do tego w takim UK płacisz podatek dochodowy firmy po 18 miesiącach od początku danego roku firmy,
Więc ra kasa może być przez ciebie obracana, a na końcu nie musisz uwzględniać utraty wartości pieniądza,i tak co roku, czyli co roku inflacja działa na twoją korzyść.

A na kontrakcie, umówie o pracę to nierząd ci zabiera od początku podatek i po 1.5 roku łaskawie oddaje ale bez uwzględnienia inflacji Xddd
  • Odpowiedz