Wpis z mikrobloga

Czy stosujecie jakieś suplementy w okresie intensywniejszego biegania? Jakie (oprócz kalorii) zasoby są zużywane?
Odżywiam się dobrze i zdrowo ale mimo to pojawiło się drżenie powieki, mam problemy ze spaniem.
#bieganie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MorningStarR: ja oprócz diety: codziennie piję kolagen, biorę witaminy olimp dla sportowców i oczywiście obowiązkowo omega 3, raz w tygodniu kąpiele w soli epsom (chociaż gdy są upały troche się nie chce siedzieć w gorącej wodzie, ale sól pomaga w regeneracji po wysiłku + bardzo dobrze pomaga na niedobory magnezu). Teraz testuje zwiększone dawki witaminy c kilka godzin po treningu ( pije rozpuszczalną 2 mg), nie wiem czy to efekt
  • Odpowiedz
@MorningStarR: z potem tracisz mikroelementy, im cieplej tym więcej. Drżenie powiek to pewnie magnez (może potas czy wapń), choć może też stres i zmęczenie. Po prostu kup jakieś combo z magnezem, nie szukaj magicznego środka za miliony monet, tanie suplementy są ok.
  • Odpowiedz
@Polina2137: taka mała uwaga. Poczytaj najnowsze badania dotyczące witaminy C w dużych dawkach u sportowców. Duże dawki wit.C spowalniają adaptacje treningowe. Sok z buraka polecam @MorningStarR i standardowo witamina D. W Polsce zaleca się przede wszystkim w okresie od września do kwietnia
  • Odpowiedz