Najlepszy środek do usuwania lakieru z felg to jaki? Przeglądam internety, czytam komentarze i wiem tyle samo co przed przeglądaniem. Jedni chwalą drudzy odradzają. Chxe się pozbyć starego lakieru na felgach a nie chce ręcznie tego robić. Zdaje sobie sprawę, że i tak 100% nie zejdzie ale przynajmniej większość. #lakiernictwo #detailing #felgi #alufelgi
@kupczyk: jesli masz ori lakier to w gre wchodzi szkiełkowanie. Chemią sie z-----e... I kosztowo wyjdzie jeden uj. Na felge pojdą dwa paint removery. Jedynie taki czarwony polskiej produkcji i troton wchodzi w grę. Oczywiscie to są spraye. Te wszystkie na pędzel dostepne w sprzedaży są w wersji ekologicznej wiec nie ma mocy. Spryskujesz juz podartą papierem felgę i wrzucasz do wora zeby srodek dluzej podziałał.
@panzerschokolade nie mam zdjęcia swojej felgi ale chciałbym coś takiego zrobić jak na zdjęciu To taka sama felga tylko moja jest szara i już bardzo brzydka. Kolega kiedyś w swoim aucie wypolerował alufelge i dobrze to wyszło więc chciałbym tak samo zrobić. Chciałbym efekt taki jak na zdjęciu niżej
@kupczyk: taki efekt to okolo 8h na koło jesli zrobisz to sam. Nie jest Ci potrzebny zaden usuwacz lakieru tylko papiery scierne o roznych gradacjach, troche szczęścia zeby nie stracić palcy i lewarek i kobyłka pod oś napędową.
@RandyBobandy @Endrius @panzerschokolade Jest jeszcze jedna możliwość. Brat posiada kompresor w garażu i pistolet do piaskowania. Może by tym wyczyścić? Co prawda to pistolet z Lidla ale może da radę?
@kupczyk: zeby uzyskac taki efekt to jedynie papier na klocku i szlifowanie lakieru podczas obrotu felgi i to tak zeby nie uszkodzic tego lakieru we wnękach.
@kupczyk: piaskowanie w aluminium robi ogromne pory. Narobisz dodatkowej pracy bo bedzie trzeba zaczynac wyrownywanie od bardziej agresywnych papierow sciernych. Jestes w stanie pokazac jak wyglada twoja felga?
#lakiernictwo #detailing #felgi #alufelgi
źródło: temp_file6210311799448177998
PobierzTe wszystkie na pędzel dostepne w sprzedaży są w wersji ekologicznej wiec nie ma mocy. Spryskujesz juz podartą papierem felgę i wrzucasz do wora zeby srodek dluzej podziałał.
Na piaskowanie daj i malowanie od razu, to nie jest drogie.
To taka sama felga tylko moja jest szara i już bardzo brzydka.
Kolega kiedyś w swoim aucie wypolerował alufelge i dobrze to wyszło więc chciałbym tak samo zrobić. Chciałbym efekt taki jak na zdjęciu niżej
źródło: temp_file4513985870018146273
PobierzAle brałem pod uwagę takie rozwiązanie
Jest jeszcze jedna możliwość. Brat posiada kompresor w garażu i pistolet do piaskowania. Może by tym wyczyścić? Co prawda to pistolet z Lidla ale może da radę?