Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kupiłem monitor mini-led za 3000zł, i wystawiłem za cenę gorszego mini-leda tego samego producenta gdzie mój produkt najtaniej w sklepach kosztuje 800zł więcej. Od pół roku nie chce się sprzedać a już 500zł obniżyłem, 3 osoby obserwują ale nikt nie pisał. Parę razy był włączony bo kupiłem oleda i nie chce się sprzedać a czas na zwrot minął. Nie śmiejcie się, ale atrakcyjniejszej ceny nawet na ebay tego monitora nie ma. Co zrobić? Prawie 50% obniżyłem cenę i nie wiem czy ludzie nie mają pieniędzy, bo zwykle w ciągu miesiąca udało mi się inny monitor sprzedać i to za wyższą cenę...
#pytanie #monitory #komputery #pcmasterrace #elektronika

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
pewnie myślą, ze wadliwy.
albo napisz jaki to model masz i za ile sprzedajesz to zobaczymy co jest problemem, bo jak to jakiś Cooler Master Tempest GP2711 to się nie dziwie, ze nikt nie chce xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim chłopie, kupiłem niedawno 34” ultrawide za 1400 zł iiyama pva i mimo, że to nie oled to wybitnie nie odstaje jakością obrazu od twojego. Tutaj problemem jest popyt, bo każdy woli większy ekran o teoretycznie słabszej jakości za połowę ceny.
  • Odpowiedz
@Smartek: ja nie wolę. nie wiem po co mi duży ekran na biurko skoro i tak przed nim siedzię. też duży ekran to duża rozdzielczość i aby tą wykorzystać to trzeba co najmniej rtx 4080

co z tego, ze duży jak obraz słaby i jeszcze się rozmywa w ruchu jak to VA?

on nie ma oleda tylko mini led, i jak ta iyama tez nie jest to odstaje wybitnie nawet
  • Odpowiedz
@10129 bez przesady, 4070s daje już sobie bardzo dobrze radę z 1440p. Ja jestem wychowany na konsolach, projektorze i dużych tv, więc wychodzę z założenia, że im ekran większy tym lepszy. Choć i tak nie zapewnia mi takiej powierzchni roboczej jak poprzednia konfiguracja z dwoma monitorami obok siebie.
Oczywiście miałem na myśli miniled, ale mam dwa oledy tv w domu i z przyzwyczajenia napisałem oled. Prawda jest taka, że zawsze jest
  • Odpowiedz
  • 1
@Smartek
Ale 1440p to rozdzielczość do 27", kupując większy monitor oczywiście musisz brać większą aby nie stracić ostrości.

1440p przy 32" to mniejsza niż fhd przy 24" więc downgrade.

Pisałem to z punktu widzenia, że jak kupujesz 32" to idziesz w 4k i tu karty robią przysiad na butle, wystarczy popatrzeć choćby na wydajność nowego wukonga, ledwo 4090 daje radę a coś czuję, że będzie tylko
  • Odpowiedz
@10129 jasne, rozumiem Twój punkt widzenia i nie twierdzę, że nie masz racji. Różni ludzie, różne potrzeby. Ja to wszystko rozumiem i oczywiście z rozdzielczością masz rację, HDR itd również. Ale nadal, polecam każdemu sprawdzić sobie przed zakupem monitory na żywo i dopiero podjąć decyzję, może się okazać, że wcale nie potrzeba wydawać 3000 zł. Ja szczerze mówiąc wolałbym dopłacić do telewizora oled i na nim sobie grać, a do pracy
  • Odpowiedz