Zwróciliście uwagę jak bardzo rodzaj muzyki który pasuje wam w danej chwili może określić w jakim stanie się znajdujecie? Albo jaki ktoś ma charakter? Zdarzyło wam się że nagle zaczęła wam wchodzić jakaś inna muzyka bo nastąpiły jakieś zmiany np. w ciele? Albo czy np. po kawie czy innych specyfikach zaczyna wam pasować określony rodzaj rytmu? Albo jaki rodzaj muzyki może określić co będziecie lubić robić w danym momencie? A może zauważyliście że w danym momencie dnia np. rano inna muzyka was trzyma przy życiu, a wieczorem inna? A może zauważyliście że dany rodzaj muzyki wywołuje w was jakieś różne stany. U mnie np. dubstep z rana potrafi wywołać to co kawa albo papieros XD. W ogóle może ktoś ma jakieś konkretne naukowe informacje odnośnie tego jak dźwięki mają wpływ na człowieka i chciałby się podzielić nimi.
@mirko_anonim: wielokrotnie doświadczyłem tego o czym tutaj mówisz ale od strony naukowej nic o tym mi niewiadomo ani też nie szukałem na ten temat żadnych informacji. Jeśli chodzi o mnie chodzi o wzmocnienie stanu w którym jestem albo jego przerwanie.
#psychologia #muzyka
Zwróciliście uwagę jak bardzo rodzaj muzyki który pasuje wam w danej chwili może określić w jakim stanie się znajdujecie? Albo jaki ktoś ma charakter? Zdarzyło wam się że nagle zaczęła wam wchodzić jakaś inna muzyka bo nastąpiły jakieś zmiany np. w ciele? Albo czy np. po kawie czy innych specyfikach zaczyna wam pasować określony rodzaj rytmu? Albo jaki rodzaj muzyki może określić co będziecie lubić robić w danym momencie?
A może zauważyliście że w danym momencie dnia np. rano inna muzyka was trzyma przy życiu, a wieczorem inna?
A może zauważyliście że dany rodzaj muzyki wywołuje w was jakieś różne stany. U mnie np. dubstep z rana potrafi wywołać to co kawa albo papieros XD.
W ogóle może ktoś ma jakieś konkretne naukowe informacje odnośnie tego jak dźwięki mają wpływ na człowieka i chciałby się podzielić nimi.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Tak zauważyłem, ale to właśnie jest jedną z najpiękniejszych rzeczy w muzyce przynajmniej gdzieś tam w moim odczuciu.