Co byście zrobili gdybyście żyli w kraju, w którym ceny mieszkań w pół roku wywaliło o 30% bo rząd rozdawał darmowe kredyty? Bo chyba najlepiej byłoby zacząć rozdawać jeszcze tańsze kredyty ludziom z co najmniej 3 dzieci i zwolnić ich z kryterium dochodowego i nieposiadania mieszkania. Zakładając, że takich rodzin jest prawie milion to powinno uzdrowić sytuację.
@mickpl: Polacy sami sobie zgotowali ten los głosując na PiS, teraz każdy rząd chce trzymać się przy władzy rozdawnictwem, nie licząc się z inflacją. Długa droga w dół
@Togira_Ikonoka: Juz zaraz spadnie, mowie ci mordo, juz zaraz zobaczysz. Patrz ath na sprzedawanych, widzisz? No i zobacz ath na wynajmie, widzisz? No to nie ma opcji, zeby nie spadlo o 80%, mowie ci, juz w tym roku.
@mickpl: ja bym to pi3rdolil i wyjechał na 2 lata za granicę pracując jak robol i odkładając 10k PLN na msc, kupowalbym po drodze obligi/lokaty/konta oszczędnościowe najkorzystniejsze i po powrocie kupiłbym cokolwiek na jak najniższy przy tych warunkach kredyt żeby tylko być w pociągu, a potem już na spokojnie spłacał i zmieniał mieszkanie ze świadomością że pociąg mi nie odjeżdża, bo cena mojego mieszkania zmienia się jak wszystkie inne
@pysznewpierdalator to chyba nie jest tak hop siup znaleźć pracę gdzie byłbyś w stanie opłacić dobre jakieś lokum, wyżywić się i odkładać 10k złotych. Chyba że praca na półtorej/dwa etaty, dzielony pokój i dieta chokoszokowa to luzik ( ͡º͜ʖ͡º)
@mickpl ja kupiłem segment jak się covid zaczął i spłaciłem gdy stopy były na 0% jak patrzę na ceny to chętnie bym to sprzedał zamknął firmę i s--------l z tego kraju xD w tej chwili taki sam segment z mniejszą dzialka i mniejszym miejscem parkingowym kosztuje więcej w stanie deweloperskim niż ja się wykończyłem i umeblowałem xD
@XpedobearX: no jakieś 13 euro na godzinę netto z firmowym pokojem dwuosobowych jako pomocnik budowlany, od ręki robota dla każdego nic nie trzeba umieć. Z-------l 250h w msc oczywiście
#nieruchomosci
I tak co roku xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Chyba że praca na półtorej/dwa etaty, dzielony pokój i dieta chokoszokowa to luzik ( ͡º ͜ʖ͡º)
@mickpl: brałbym kredyt. I też tak zrobiłem, jak już nawet sam naczelny spadkowicz mickpl mówił żeby brać XD
@mickpl: ciężko powiedzieć bo żyje w kraju w którym więcej wyniosła skumulowana inflacja
@pysznewpierdalator: xDDD pomysl ile musialbys zarabiac na reke by sie utrzymac i robic oszczednosci na poziomie 10k miesiac.