Wpis z mikrobloga

Konfederosyjskie działania przynoszą ogromne plony.

W Polsce wcale nie ma ksenofobii i nastrojów antyukraińskich... Każdy pretekst do walnięcia w Ukraińca jak widać jest dobry.
Ciąg przyczynowo skutkowy, to nie jest najmocniejsza storna Polaków.
Zamiast grzmieć na rząd, na system i na znieczulice w społeczeństwie, to trzeba wylewać swoje frustrację na inny kraj.
Tyle że ci Ukraińcy na prawdę tutaj pracują i próbują się asymilować. Cieszmy się że mamy takich migrantów, a nie bajzel jak na zachodzie.

#ukraina #wojna #rosja
mam_spanko - Konfederosyjskie działania przynoszą ogromne plony. 

W Polsce wcale nie...

źródło: Screenshot_20240809_174856_Facebook

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mam_spanko: nie należy zapominać że współodpowiedzialny za to jest Facebook, który pozwala na takie bezkarne sianie nienawiści nawet po tym, jak parę lat temu doprowadził w ten sposób do ludobójstwa w Birmie
  • Odpowiedz
@Hilalum: A teraz masz na odwrót w UK i za wspominanie o tym co się dzieje, albo za wstawianie morderców, którzy zostali wypuszczeni grozi Ci kara więzienia ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Hilalum Facebook to jest dno dna! Jeszcze dla trzymania przy sobie użytkowników zamyka ludzi w ich bańkach nienawiści… i tacy są potem przekonani że wszyscy dookoła myślą podobnie. Brak słów na to co tam się dzieje…
  • Odpowiedz
@mam_spanko: To wina konfederacji że ukraińcy zachowują się tak jak się zachowują? Konfederacja nie musi nic robić, ukraińcy sami swoim zachowaniem sprawiają że ludzie mają ich dość. Cegiełke do tego przyłożył także nasz rząd który za bardzo wchodzi im cztery litery i bezczelne postępowania polityków ukraińskich.
  • Odpowiedz
@Hilalum:
to jest wolność słowa i wypowiedzi, to po 1.

po 2 to trochę w tym racji jest, że emerytury są niskie, służba zdrowia zasysa, wojsko też w super stanie nie jest, ale pieniądze na zasiłeczki + dla obcokrajowców (albo na TVP) to są
  • Odpowiedz
@michal0110

@mam_spanko Ciekawe czy Niemcy lub Brylote tak gadali o Polakach u siebie.

Początkowo tak, ale jak rozmawiałem o tym z Brytyjczykami, to mówili mi, że z czasem ludzie zaczęli mieć lepsze zdanie o nas. Teraz zwykle mówi się o nas pozytywnie lub neutralnie.
  • Odpowiedz
  • 5
To wina konfederacji że ukraińcy zachowują się tak jak się zachowują?

@xclws Czyli jak? Mówimy o Ukraincach w Polsce? Wg mnie normalnie. A to że się trafia jakieś pojedyncze przypadki na setki tysiące czy miliony, to nic dziwnego.
  • Odpowiedz