Aktywne Wpisy
Bodzias1844 +191
Maurelius +341
Polak nie wierzy. Polak wierzy, że 4-dniowy tydzień pracy zawali gospodarkę, licytuje się z innymi przedstawicielami swojej robotniczej klasy społecznej kto ma większy z-------l w życiu i prześciga się z innymi w lizaniu butów wiecznie poszkodowanym pciembiorcom.
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
W Polsce wcale nie ma ksenofobii i nastrojów antyukraińskich... Każdy pretekst do walnięcia w Ukraińca jak widać jest dobry.
Ciąg przyczynowo skutkowy, to nie jest najmocniejsza storna Polaków.
Zamiast grzmieć na rząd, na system i na znieczulice w społeczeństwie, to trzeba wylewać swoje frustrację na inny kraj.
Tyle że ci Ukraińcy na prawdę tutaj pracują i próbują się asymilować. Cieszmy się że mamy takich migrantów, a nie bajzel jak na zachodzie.
#ukraina #wojna #rosja
Jak są $$$ to możesz robić wszystko. Dobrze że to zdycha
to jest wolność słowa i wypowiedzi, to po 1.
po 2 to trochę w tym racji jest, że emerytury są niskie, służba zdrowia zasysa, wojsko też w super stanie nie jest, ale pieniądze na zasiłeczki + dla obcokrajowców (albo na TVP) to są
Początkowo tak, ale jak rozmawiałem o tym z Brytyjczykami, to mówili mi, że z czasem ludzie zaczęli mieć lepsze zdanie o nas. Teraz zwykle mówi się o nas pozytywnie lub neutralnie.
@xclws Czyli jak? Mówimy o Ukraincach w Polsce? Wg mnie normalnie. A to że się trafia jakieś pojedyncze przypadki na setki tysiące czy miliony, to nic dziwnego.