Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#wislakrakow
Nie mam konta a mam kilka pytań.

1) JK i ekipa czasem wspominali, że mamy ekipę na ekstraklasę a nie na 1 ligę z czym można się zgodzić, bo niejednokrotnie było widać przebłyski stylu ale słaba efektywność + od lat słyszę o "krakowskiej piłce" + fakt, że z mocniejszymi rywalami idzie lepiej. W takim razie nie powinniśmy budować ekipy na 1 ligę lub grać w stylu 1 ligi? Bo to logicznie nie ma sensu. Już tyle było rotacji, że można grać w stylu 1 ligowym a po ewentualnym awansie zmienić na bardziej wysublimowany.

2) Kwestia niewpuszczania kibiców na wyjazdach - czy to nie jest sprytna zagrywka? Sam gdybym był klubowem to nadużywałbym tej opcji, bo przecież lepiej żeby nie było kibiców przyjezdnych i dopingu (lepiej dla gospodarzy)

3) Jak myślicie, będzie awans tym razem? Bo według mnie albo teraz albo nigdy. Już tyle opcji było przerabiane, że aż ciężko o coś nowego. Jedyna opcja na powrót to duży inwestor i wpompowanie dużej kasy. Rozumiem, że Bednarz nadal niezainteresowany?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
1. Potter pierdzieli. Nie ma czegos takiego jak ekipa na ekstraklasę ale dostająca w cymbał w pierwszej lidze.
Wisła ma po prostu swoje słabości, bez dorabiania pierdów ideologicznych o "krakowskiej piłce" No chyba że krakowska piłka zakłada regularne wylewy w obronie, to wtedy spoko.
2. Oczywiście że tak jest. Bez kibiców gości impreza masowa jest tańsza.
3. Nic na to nie wskazuje, drużyna nie wygląda jakoś znacząco lepiej niż
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

W takim razie nie powinniśmy budować ekipy na 1 ligę lub grać w stylu 1 ligi?

Nie ma czegoś takiego jak styl w pierwszej lidze, 80% drużyn gra antyfutbolową
  • Odpowiedz