Aktywne Wpisy

Knaga_powrot +2
Za tydzień już odbiór pojazdu więc zadecydujcie jakie blachy mają znaleźć się na pojeździe lub podajcie swoje pomysły
B0 (5 znaków max)
#motoryzacja #zycietruckera
B0 (5 znaków max)
#motoryzacja #zycietruckera
źródło: -xJ86QxC
PobierzBlachy
- B0 KNAGA 75.0% (60)
- B2 XDDDD 25.0% (20)

qtass +43
Najwieksza beka to jest z Papszuna.
Gosc z klubu ktory walczy o wszystko i radzi sobie niezle, poukladanego, z bogatym wlascicielem, klubu gdzie mial mocna pozycje i duzo wladzy trafi do klubu „walczacego o spadek”.
Bez pucharow europejskich, bez pucharu polski, w ktorym jest chaos a on sam bedzie mial ulamek wladzy jak w Rakowie. Do tego przy kazdym wiekszym potknieciu wyleci na bruk bo pudel tak zarzadza.
O
Gosc z klubu ktory walczy o wszystko i radzi sobie niezle, poukladanego, z bogatym wlascicielem, klubu gdzie mial mocna pozycje i duzo wladzy trafi do klubu „walczacego o spadek”.
Bez pucharow europejskich, bez pucharu polski, w ktorym jest chaos a on sam bedzie mial ulamek wladzy jak w Rakowie. Do tego przy kazdym wiekszym potknieciu wyleci na bruk bo pudel tak zarzadza.
O

#adwokat #prawokarne #sady #prawnik
Czy to normalne w tej branży, że adwokat pobiera miesięczne honorarium w wysokości 3k mimo, że od roku w sprawie nic się nie dzieje? Jestem podejrzany w sprawie karnej przeciwko ochronie informacji, od czasu postanowienia o przedstawieniu zarzutów dwa razy byłem dodatkowo przesłuchiwany na policji i adwokat brał udział w tej czynności siedząc na telefonie. Oprócz tego dwa razy napisał wnioski (które i tak zostały odrzucone przez prokuratora) przy czym strasznie to odwlekał w czasie.
Zastanawiam się więc czy to patologia w tej branży czy adwokat (starej daty, 50+) robi na mnie skok na kasę żerując na tym, że człowiek w potrzebie. Wydaje mi się, że słuszne jest pobieranie opłat za jakieś czynności (przesłuchanie, udział w rozprawie, dojazd itp) a nie odgórne honorarium. Oczywiście nie mam umowy z nim i faktur ani rachunków też nie wystawia. Wiem, że jestem idiotą ale dopiero po roku otrząsam się w tej sprawie i zaczynam trzeźwo myśleć i ta sytuacja mi nie daje spokoju. Pytałem ostatnio losowych dwóch innych adwokatów (stricte z tej specjalizacji z której mam zarzut) i oni gdybym przekazał im sprawę pobierają jednorazową opłatę 3500 zł a potem tylko za określone czynności , nie ma miesięcznej opłaty. Podpisują też umowy (przynajmniej tak twierdzą)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Umowy podpisuje się nawet jakby miał ci tylko rękę podać, każdy kto tego unika to krętacz.
Co innego jest sprzedać rower bez umowy a co innego zabawa z sądem za 3k/mies, no litości.
Nawet Soul Goodman podpisywał umowę i wbijał na kasę fiskalną, nawet jeżeli brał szemrane sprawy.
Fiu, fiu. Niektóre firmy na stałej obsłudze tyle nie płacą, a tutaj fizol za jakąś g*wnosprawę karną tyle buli xD.