Aktywne Wpisy
sandilinka +12
Mamy 2024 rok, a ciągle wiele osób używa buracko - peerelowskiego określenia "pasek wypłaty". Uświadomię was mentalne dziady: w normalnych pracach dostaje się wynagrodzenie na konto i nikt o żadnych paskach nie słyszał, nikomu do niczego nie są one potrzebne.
#oswiadczenie #praca #pracbaza
#oswiadczenie #praca #pracbaza
maciekrzezawa +244
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
W garażu na działce zalęgly mi sie osy. Znalazłem na nie doraźny sposób (spryskać dobrze Muggą 50%, w ciągu dosłownie sekundy zaczynają s--------ć aż miło, a te, które przeżyją, długo nie pożyją - po ok.30 sekundach mogę już bezpiecznie zdjąć gniazdo).
Problem w tym, że wracają (widocznie im tam dobrze jeżeli chodzi o światło, temperaturę, wilgotność, przewiew itp.) i już po kilku dniach próbują znów założyć gniazdo w tym samym miejscu. Wtedy wiadomo, Mugga i od nowa.
Jak pozbyć się ich na stale?
@lukaszcba1989: bardziej że reszta widziała że jeden tam tak długo siedzi więc na pewno jakieś atrakcyjne żarcie tam jest.
Na podobnej zasadzie na lepach na muchy defaultowo masz nadrukowanych kilka much żeby muchy widziały jak tam fajnie.
@szach-perski: są prostsze i bezpieczniesze sposoby od tych z tiktoka
Zabija muchy, osy, komary, pająki, karaluchy i wszystkie inne owady.
I odstrasza.
Sherpy dajesz 100 ml na 5l a geraniolu 20 ml.
Postaw w garażu Multiplę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pink_Floyd: zalej domestosem