Wpis z mikrobloga

• 309
gdyby nie Wałęsa to by tutaj byli ruscy, wypad trollu do budy

@NowyStaryMirek: Nieprawda. Wypowiedzi Wałęsy świadczą o jego ułomności mentalnej. Taka osoba nie jest zdolna do planowania tak skomplikowanego procesu jak obalenie władzy.

Przyznawali to nawet jego
  • Odpowiedz
  • 30
@NowyStaryMirek haha walesa był im potrzebny bo był sterowalny, jeden plus że przewrót w Polsce nie był tak krwawy jak np w Rumunii, ale za to dzięki bolkowi i okrągłemu stolowi komuna upadła na 4 łapy przejmując wszelkie dochodowe przedsiębiorstwa
  • Odpowiedz
@NowyStaryMirek: czy ty k---a kiedykolwiek widziałeś jakikolwiek wywiad z tym debilem? Albo czytałeś cokolwiek co napisał w Internecie? To trzeba być ułomem żeby myśleć że ten człowiek miał jakikolwiek pozytywny wpływ na historię Polski. Ten menel który ułaskawiał gangsterów, puścił luzem komuchow i jeszcze dostawał pieniądze od ubekow
  • Odpowiedz
@a665321 @ka-lol A ja myślę, że prawda, jak zwykle, leży gdzieś po środku. Ocenianie Wałęsy z perspektywy dzisiejszej wiedzy jest błędem. PRL to był inny świat, ludzie byli zastraszani, nikt właściwie nie wiedział czego się spodziewać, co się w ogóle dzieje. A Wałęsa, pewnie m. in. właśnie przez ten brak okrzesania, miał odwagę, żeby jednak stanąć przed mikrofonem i mówić głośno to, co wiele osób bało się powiedzieć. Biorąc pod
  • Odpowiedz
A ja myślę, że prawda, jak zwykle, leży gdzieś po środku

@Trollunio: hm... Jak o kimś będą mówić, że ukradł 10 milionów, on będzie twierdził, że tylko milion, a w rzeczywistości ukradł 100 milionów, to nadal "po środku"?
  • Odpowiedz