Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ostatnio usłyszałem o spółkach offshore i jestem ciekaw tego tematu i chciałbym się w niego zagłębić. Znajdzie się jakiś insider który mi opowie o tym temacie i powie gdzie można o nim zgłębić wiedzę.
#offshore #podatki #biurokracja #biurokratyzacja #wolnyrynek #taxes #tax #pytaniedoeksperta #firma

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @odysjestem chcę wiedzieć jak się zakłada taką spółkę, w jaki sposób gdzie i w zależności od czego?
Np taki keydrop jak oni na początku założyli tą stronę to zarejestrowali tą firmę na cyprze i pod adresem wirtualnym, podobnie te wszystkie krypto scamy i inne jak oni zakładają tam firmy?

• Odpowiedz
@mirko_anonim: A zatem odpowiadam bazując na teorii, którą poznałem i praktyce, którą zdobyłem - Zakłada się najczęściej korzystając z pomocy lokalnego prawnika, bądź międzynarodowych firm, które specjalizują się w takich operacjach. Wbrew pozorom, nie są to drogie usługi, max kilkaset USD. Czasami większą częścią kosztów są te administracyjne, powiązane z zakładaniem spółki w danej jurysdykcji - w Polsce np kapitał spółki to minimum 5k PLN. Są kraje, gdzie wystarczy $1,
  • Odpowiedz