Wpis z mikrobloga

Zdjęcie jest zsynchronizowane w Google Photos. Jeśli je usunę z urządzenia to będzie cały czas w #googlephotos ( #googledrive)? Nie do końca rozumiem zasady działania, czy to jest chmura czy tylko umożliwią synchronizację plików, ale plik musi być fizycznie zapisany na urządzeniu? Chciałem zrobić miejsce na telefonie, zsynchronizować ile się da w ramach jednego konta 15 GB, wyłączyć na nim synchronizację, usunąć te zdjęcia z telefonu, przejść na drugie konto i na nim synchronizować dalej.
#pytanie #kicioch #komputery #android #kiciochpyta
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeśli je usunę z urządzenia to będzie cały czas w #googlephotos

@vincekd: Jeśli usuniesz w aplikacji innej niż google photos to w chmurze pozostanie, jeśli usuniesz w aplikacji google zdjecia na telefonie usuniesz i z telefonu i z chmury google.
  • Odpowiedz
Chciałem zrobić miejsce na telefonie, zsynchronizować ile się da w ramach jednego konta 15 GB, wyłączyć na nim synchronizację, usunąć te zdjęcia z telefonu, przejść na drugie konto i na nim synchronizować dalej.

@cysiekw: Tak da się masz osobne narzędzie w google photos, usuń kopie zsynchronizowane z telefonu.
cysiekw - >Chciałem zrobić miejsce na telefonie, zsynchronizować ile się da w ramach ...

źródło: IMG_20240724_211522

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@cysiekw: Okej, a jak zrobie to ręcznie? W sensie zsynchronizowane zdjęcia/filmy usunę ręcznie na telefonie. I czy na pewno ta synchronizacja działa poprawnie, w sensie wszystkie pliki ściąga, bo nie chce sprawdzać pojedyncze czy wszystko poszło
  • Odpowiedz