Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
To że kobiety mają easy mode zauważyłem już dawno na etapie szkolnym ale inna kwestia że mężczyźni sami sobie utrudniają życie.

Sektor usług, obsługi klienta, prace biurowe, #korpo (dobre zarobki, łatwa praca, możliwa zdalna) - głównie kobiety (pomijam IT i inżynierke*)
Prace fizyczne, magazyny, transporty i inne pierdoły (słabe zarobki, ciężkie, syf i brud) - prawie sami mężczyźni

Serio jaka w tym logika skoro taki fizol nie zarabia mitycznych pieniędzy a jeszcze urobi się w kurzu i pyle? Przecież lepiej sobie pracować z domu albo pić kawkę w biurze i odpisywać na mejle i to jeszcze za dobre pieniądze. Sam przerobiłem różne firmy (praca biurowa) i zawsze dziwiłem się czemu ludzie nie idą do takich biur, gdzie dosłownie na wielu rolach można lecieć w kulki a hajs się zgadza. Wielokrotnie robiłem wałki typu praca zdalna to kompletnie nic nie robię a potem nadrabiam na ostatni moment i każdy myśli, że jestem zarobiony i jeszcze nadgodziny robię.
*Ja wiem, że nie każdy nadaje się do IT czy inżynierki ale jakbym miał wstawać na jakiś magazyn to wolałbym sobie ogarnąć jakieś przyjmowanie zamówień przy kompie albo obsługa klienta w banku, a jak ktoś bardziej rozgarnięty to właśnie korpo. Pracowanie dla idei czy bo robota jest pożyteczna dla społeczeństwa to cope dla frajerów. Kobiety są bardziej cwane i ogarnęły, że trzeba wycisnąć maxa przy minimalnym wysiłku.

#praca #niebieskiepaski #rozowepaski #przemyslenia #przegryw #robpill #zarobki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
To że kobiety mają easy mode zauważyłem już d...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim "zauważyłeś", że kobiety mają "easy mode", ale to faceci sami sobie utrudniają życie. Kobiety w biurach piją kawę i odpisują na mejle, bo ogarniają lepsze warunki. Czas wziąć przykład i zmienić strategię na lepszą
  • Odpowiedz