Wpis z mikrobloga

Beka będzie, jak się okaże, że KO szykuje z tym kredytem 0% wielki blef i pompują specjalnie balonik, żeby kolesie sobie sprzedali na górce, a potem powiedzą że piniendzy nie ma i nie będzie xD A jak mieszkania gruchną o ziemię, to sobie kupią dwa razy więcej na dołku. Bo to trochę wygląda jak przymiarki do typowego panic sella - wychodzi chłop na mównicę, sprzedaje newsa jeżącego włosy na głowie, typowo pod krach, i lecimy do piekła.

Są to oczywiście moje urojenia z niedoruchania przez rząd i życzeniowe myślenie, ale faktem jest, że na takim scenariuszu ktoś mógłby zarobić niewyobrażalne pieniądze. Faktem jest również ogólnoświatowa tendencja do pchania nas w wynajem, na którym nie będziemy mieć nic i będziemy szczęśliwi i że na tym rynku, jak na każdym, większy zjada mniejszego. Być może komuś bardzo dużemu potrzebny jest jeszcze jeden potężny krach, żeby powyrywać ostatnie mieszkania płotkom typu Midel za pół ceny, a potem dopiero gra się zamknie na amen.

Generalnie, tak to działa na #gielda, a w szczególności na #kryptowaluty, że kiepscy inwestorzy grają pod obiecanki i rzeczy, które ktoś niby chce przemycić po cichu, a potem dzieje się coś zupełnie odwrotnego, czego nikt się nie spodziewał. Jak bardzo odklejony jestem od 1 do 10?

#nieruchomosci #polityka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Żeby story się kleiło, to nagle Hołowczyc zaczyna gadać że tego nie poprze i budują atmosferę napięcia wśród inwestorów, żeby powoli mieli palec na przycisku "sprzedaj". KO wie, że dużo czasu im nie zostało, a przecież jeszcze trzeba to wszystko o----ć na górce xD
  • Odpowiedz
  • 0
@onomatopejusz: Copium jak c--j, no ale na giełdzie nauczyłem się spodziewać niespodziewanego. Jeśli wszyscy p------ą jak roboty, że coś się stanie, to zapala mi się lampka i mam flashbacki z wielu sytuacji.
  • Odpowiedz
@WillyJamess
Przecież w ostatniej wypowiedzi Hołownia zostawił sobie giga furtkę że nie poprą o ile nie będzie wsparcia do budownictwa społecznego.
Dodadzą jeden punkt do ustawy którego nie zrealizują i PL2050 to poprze
  • Odpowiedz
Bo to trochę wygląda jak przymiarki do typowego panic sella - wychodzi chłop na mównicę, sprzedaje newsa jeżącego włosy na głowie, typowo pod krach, i lecimy do piekła.

@WillyJamess: jak ty to sobie wyobrażasz że ktoś wychodzi na mównicę i mówi że nie będzie kredytu na start i że wprowadza kataster i na następny dzień masz cenniki obniżone o 20% XD? Z nieruchomościami tak nie działa, po takim czymś na
  • Odpowiedz
@WillyJamess: a ja tego cyrku ostatnio nie śledzę i mnie ciekawi jako lewaka - Lewica sie wreszcie zreflektowała i jest przeciwko temu, czy nadal wchodzą w dupe Tuska i chcą to poprzeć? xd
  • Odpowiedz
@Hilalum: wyczuwam ustawy syjamskie(poparcie na start w zamian za poparcie ich budownictwa społecznego), bo już robią konferencje z tym dzbanem Kukuckim
  • Odpowiedz
  • 0
@zeszyt-w-kratke Źle się wyraziłem, wiem, że mieszkania to nie akcje. Sytuacja natomiast jest bezprecedensowa i bardzo napięta. Temat jest na ustach wszystkich. Ceny powoli spadają mimo chęci pchania programu, więc jeśli ktoś to zarżnie, to rzeczy mogą potoczyć się szybciej niż w warunkach wolnorynkowych. Nie błyskawicznie, but still. Przez ostatnie lata ceny tak z----------y do góry, że janusze nawet jak mocno zaniżą cenę przy sprzedaży to będą na ogromnym proficie, a
  • Odpowiedz
@WillyJamess:
A jeśli wprowadza a stopy procentowe też mocno spadną? Wiele to nie zmieni. Oczywiście zerowych pewnie nie zobaczymy, ale niższe już tak
  • Odpowiedz