Wpis z mikrobloga

Panowie nie udzielam się tu za często, ale mam pewien problem. Sprzedaję auto, naprawdę dobre auto w dobrych pieniądzach. Lakier jest oryginalny, a co za tym idzie ma jakieś ryski w koło. Jako, że ludzie lubią być oszukiwani i nie chcą kupić od prywatnej osoby, która sprzedaję auto takim jakim jest to muszę czymś przywrócić lakier do porządku. Handlarze robią tak, że kupuje się auto idealne, a po krótkim czasie rysy same się pojawiają. Domyślam się, że to nie jest jakaś głęboka korekta lakieru tylko zwykły one step, bo skoro się szybko zmywa to raczej nic innego nie jest. Potrzebuje pasty z jakimś wypełniaczem, żeby zatuszować te ryski, nawet na jedno mycie. Skoro ludzie lubią się oszukiwać no to niestety nie da się tego zrobić inaczej. Auto ma 9 lat więc chcąc nie chcąc zostawiając auto na parkingach pod galerią, czy gdziekolwiek to takie ryski to norma. A to, że ktoś pojedzie do handlarza i okazuje się, że takie auto się świeci jak nie powiem, co psu(szkoda, że na dwa mycia) to jednak widzę, że trzeba podnieść cenę i jakoś to oszukać.

Także podsumowując, potrzebuje środek, który ukryje ryski jak najtańszym i jak najprostszym sposobem w jak najlepszych pieniądzach.

Taki post zaciekawi pewnie, więcej osób. Bo naprawdę sprzedać teraz auto to jest tragedia. Auto 9 lat za 30 tys i ktoś oczekuje, że nie będzie miało żadnej ryski. Mimo, że technicznie jest idealne, lakier oryginalny.

Potem ludzie się dziwią, że dokładają do aut po kilkanaście tysięcy. Najważniejsze żeby się świeciło.. A dobrze wiem, że reszta jest ukryta.

#motoryzacja #detailing

Zresztą jakiś czas temu sprzedałem auto za 19k. Trzech handlarzy w jakieś 2 miesiące go jeszcze obróciło na rynku i dotarł do mnie właściciel, który go kupił. Dał za niego 29 tys. W aucie nie zostało zrobione nic poza lakierem, a auto miało tyle wad, że sprzedałem go poniżej ceny rynkowej. Żadna z wad technicznych nie została naprawiona.

Także jeszcze raz proszę o środek do jak najprostszej i najtańszej korekty.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@aarahon Właśnie dlatego pytam, bo jestem zielony w tym temacie. Stan techniczny znam, bo prowadzę swój transport i jestem zarówno mechanikiem jak i kierowcą, ale no temat korekt lakieru jest mi obcy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bidzej Generalnie kolor to taka szara perła Renault. Pod takie coś też jest opcja dobrać taki wosk, czy tylko pod kolory typu biały, czerwony, czarny?
  • Odpowiedz
@Flisu95: jeśli chcesz zrobić jak dla obcego to taka politura będzie najlepsza, kupisz coś do 50 zł, do tego ścierka z mikro fibry i do zdjęć będzie miodzio. Co innego że polerka to nie jest i jeśli są tam większe rysy to gąbka i jakaś pasta typu one step będzie jednak potrzebna ale to możesz zastosować punktowo nawet z użyciem wkrętarki zamiast polerki, nie musisz tracić czasu na całe auto
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@aarahon Skoro ludzie lubią być oszukiwani to tak zrobię. Z taki past mam menzerne 3w1, użyje ją na rysach. A co do politury to masz coś godnego polecenia?
  • Odpowiedz
@Flisu95: spróbuj czarnym, powinien ładnie wyciągnąć kolor. Tylko pilnuj, żebyś na plastiki nie wjechał. I wcześniej oczywiście dokładne mycie.
  • Odpowiedz
@Flisu95: albo jakaś poliutura np. Poorboys Black Hole albo pasta typu all in one np Menzerna 3 w 1 lub ADBL AIO albo produkt psikany Cleantle Glossify
  • Odpowiedz