Wpis z mikrobloga

To jest niesamowite, co potrafi zrobić developer, który zatrudnia utalentowane osoby grające we własny produkt i rozumiejące swoją bazę użytkowników, zamiast jakichś aktywistyów politycznych poszukujących nieistniejących "nowoczesnych odbiorców" (ang. modern audiences)

Przecież ta liga bierze Diablo IV i wyciera nim podłogę.

D4 zrobiła półtorej godziny prezentacji gdzie contentem jest jedna nowa klasa postaci.
POE w 45 minut zrzuciło b---ę atomową contentu, gdzie pół gry zostaje wywrócone do góry nogami, dodają pełno nowych skilli, całkowicie przerobili jedną ascendancję, dodali długo wyczekiwany Auction House dla waluty (jezu wreszcie można w-----ć to p--------e TFT) czy w końcu zabrali się za przegięty Magic Find.

Zobaczymy oczywiście "w praniu" bo na prezentacjach zawsze mam podnietkę, a kiepskie ligi niestety się zdarzały - 3.19 Kalandra czy 3.24 Necropolis (bieżąca). Ale kurde balans, no szacun za takie decyzje, eksperymentowanie z grą. Widać że oni tam mają fun z tworzenia tego.

#poe #pathofexile #diablo #gry
Antorus - To jest niesamowite, co potrafi zrobić developer, który zatrudnia utalentow...

źródło: Przechwytywanie

Pobierz
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@KoltajlPszeniczny e tam ja se gram zawsze na czilku, na mapy zwykle wpadam około poniedziałku. W każdej lidze udaje mi się farmic najbardziej zboostowane mapy czy właśnie Uber bossy albo sim30 bez wyjebek.

Nie ubijam uberow w pierwszym tygodniu ligi bo to faktycznie wymaga grania non stop i jest dostępne dla 1% graczy nawet w takiej grze jak poe. Ale grając przeciętnie 200 godzin na przestrzeni 2 miesięcy (dużo na home
  • Odpowiedz
kiedy chcesz zabłysnąć a wklejasz mema

@Zerp: kiedy chcesz zabłysnąć, a odpowiadasz na mema :(

Kurde ludzie, grajcie w to sobie, nikt Wam nie zabrania, pewnie też pogram, podciągnęli trochę spectral helix, który bardzo
  • Odpowiedz
@Antorus
D4 chyba jest miecale 40 zł droższe od last epocha a uważam że jest mile świetlne przed. Ale fakt zgodzę się że to max 6-7 i na premierę kosztowała za dużo. Ale nie zgodzę się że D3 jest lepsze, ja też zwracam uwagę ma fabule i klimat a to było 15x lepsze niż w D3
@Tentypl idąc twoim tokiem myślenia nie byłoby żadnego progresu w grach nigdy bo jak
  • Odpowiedz
licze, ze w poe2 wyjebia 10 aktow i dadza dluzsze, ale ciekawsze 4-5

@czuczupikczu: miało być bodajże 7 lub 8 w poe2

PoE może i jest zajebiste ale wygląda tak okropnie źle że nie idzie w to grać, plus to śmieszne chodzenie a wręcz teleportowanie się po mapie wygląda jak z podróbki na
  • Odpowiedz
@Zerp Bo mnie w-----a że Maćki które po zagraniu 10h po wyjściu uznały że gra jest c-----a a melepety jak ty jeszcze temu przyklaskują xD
Wszyscy hejtują D4 bo to popularne ¯\(ツ)/¯
PoE też ma problemy co start Ligii, w sumie każdą gra online ma takie problemy ale wy potraficie tylko lecieć za tłumem xD
Jeszcze nikt mi nie dał dobrego argumentu dlaczego ta gra jest taka zła ¯\(ツ)/¯ Czy to
  • Odpowiedz
Jeszcze nikt mi nie dał dobrego argumentu dlaczego ta gra jest taka zła ¯\(ツ)/¯ Czy to jest gra wybitna? Nie. Czy jest zła? Nie. Ma jakieś rażące problemy? No nie.

@KoltajlPszeniczny: bo nie jest zła. I piszę to jako fanboy poe. Sam pograłem, obskoczyłem wszystko co można było i też było fajnie. Poprostu ma inny target niż poe, podobnie jak było z D3. Niektórzy tego nie rozumieją ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@bregath:

nie siadła ponieważ była za prosta. Tworzenie ultra przedmiotów było bardzo łatwe, ludzie szybko ogarnęli poradniki, jak takie przedmioty robić, rynek się nasycił przegiętymi przedmiotami i ludzie przestali grać. Co do peaku to nie mamy prawdziwych danych. Należy pamiętać o tym, że oprócz steam wiele osób też nadal korzysta z ich standalone lauchera (w tym i ja), a więc nie mamy prawdziwego obrazu tego, ile osób gra

generalnie zgadzam
  • Odpowiedz
@Alray
Czy wy macie jakąś alergie na myślenie?

@KoltajlPszeniczny: chyba tylko jak jesteś wyżej wymienionym spoceńcem który przelicza div/h. W tej grze zarobisz na każdej mechanice, więc nadal można robić co się żywnie podoba

No da się na wszystkim, tylko w większości trzeba kupić skarabow za 6div/mapa z------------y biznes xD
Za frytę to zarobisz na heiscie, może na esencjach w early i później na olejach. Jak chcesz potem robić takie
  • Odpowiedz
@Alray
Czy wy macie jakąś alergie na myślenie?

@KoltajlPszeniczny: chyba tylko jak jesteś wyżej wymienionym spoceńcem który przelicza div/h. W tej grze zarobisz na każdej mechanice, więc nadal można robić co się żywnie podoba

No da się na wszystkim, tylko w większości trzeba kupić skarabow za 6div/mapa z------------y biznes xD
Za frytę to zarobisz na heiscie, może na esencjach w early i później na olejach. Jak chcesz potem robić takie
  • Odpowiedz
@KoltajlPszeniczny: mysle ze poprostu ludzie oczekiwali od d4 czegos czego blizz juz nie potrafi wyprodukowac i dlatego wylewają sie na nich takie pomyje, ale ja nie chodze na d4 reddita i nie p------e jak mi sie ta gra nie podoba

My mamy poe, casuale maja swoje d4 i wszyscy powinni byc szczesliwi, ale jesli ktos mi p------i ze poe powinno byc dla casuali bardziej przystepne to sie z tym nie
  • Odpowiedz
@Zerp ja może od początku dyskusji źle ubieram swoje słowa. Chodzi mi głównie o to że GGG tworzy za duża przepaść w tworzeniu buildów jeśli chodzi o balans skili. Hexblasta, ice trapa, czy flickera to pewnie zrobię w pobie z zamkniętymi oczami. Ale np taki molten? Ładny skill, na początku złudnie dobry, chcesz coś zrobić z nim później i c--j bo jest nerfiony od 2137 patchy xD
Mówiąc że gra jest
  • Odpowiedz
  • 2
@KoltajlPszeniczny czyli jednak niekoniecznie masz ponad 76 iq skoro potrzebujesz investu 6d/map zeby zarobic xD. Trejd ligi kończę z multi mirror buildem i wyobraz sobie - mam zupelne inne zdanie. Ale nie bede sie sprzeczal, przeciez widze ze fachowiec sie wypowiada ( ͡º ͜ʖ͡º)
Co do skilli- to ktory Ci nagrac w przyszlej lidze jak kasuje ubery?
  • Odpowiedz
bow skille są faworyzowane i to w c--j XD 90% farmerów co lige na nich lata i to jest po prostu fakt

@Pedroo: to chyba logiczne ze jesli ktos poswieca sie farmie to nie bedzie grał ground slamem, i nie ma w tym nic złego ze teraz bowy sa najlepsze chociaż bez HH i stacków sa w h-j papierowe

kiedys to byl aurastack spaker, lata temu pf bv z vp
  • Odpowiedz
  • 0
@Zerp: bow bildy dominują MF od jakichś 10 lig bo właśnie nie są jakoś gearożerne. Wystarczy ci mocny łuk i quiver + HH, resztę możesz obsadzić przedmiotami MF. Manaforged Arrows bardzo mocno wsparło bow buildy, przydało by się coś takiego na melee skillach. Niby są warcries ale to nie to samo. MFA jest przegięte w c--j na postaci która ma dwa 6-linki.

Taki Flicker Strike jest jeszcze szybszym buildem ale
  • Odpowiedz
Tak podsumowując dyskusję, to jeśli ktoś jest nowym graczem i chce mieć z tej gry przyjemność to najważniejsze:
- zacznij od jakiegoś gotowego builda na leaguestartera od Zizarana (pewnie na dniach coś wyjdzie),
- graj Softcore Trade League, z grania Solo Self Found nie ma tu żadnych korzyści, to nie Last Kiepoch,
- nie bój się używać i wydawać currency podczas kampanii - pomijając Divine Orby i może Exalted Orby, to reszty
  • Odpowiedz