Wpis z mikrobloga

To jest niesamowite, co potrafi zrobić developer, który zatrudnia utalentowane osoby grające we własny produkt i rozumiejące swoją bazę użytkowników, zamiast jakichś aktywistyów politycznych poszukujących nieistniejących "nowoczesnych odbiorców" (ang. modern audiences)

Przecież ta liga bierze Diablo IV i wyciera nim podłogę.

D4 zrobiła półtorej godziny prezentacji gdzie contentem jest jedna nowa klasa postaci.
POE w 45 minut zrzuciło b---ę atomową contentu, gdzie pół gry zostaje wywrócone do góry nogami, dodają pełno nowych skilli, całkowicie przerobili jedną ascendancję, dodali długo wyczekiwany Auction House dla waluty (jezu wreszcie można w-----ć to p--------e TFT) czy w końcu zabrali się za przegięty Magic Find.

Zobaczymy oczywiście "w praniu" bo na prezentacjach zawsze mam podnietkę, a kiepskie ligi niestety się zdarzały - 3.19 Kalandra czy 3.24 Necropolis (bieżąca). Ale kurde balans, no szacun za takie decyzje, eksperymentowanie z grą. Widać że oni tam mają fun z tworzenia tego.

#poe #pathofexile #diablo #gry
Antorus - To jest niesamowite, co potrafi zrobić developer, który zatrudnia utalentow...

źródło: Przechwytywanie

Pobierz
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KoltajlPszeniczny: gralem w bete, na premierę i potem przy wampirach. Najgorzej wydane pieniądze w życiu

Skalowanie świata to najbardziej debilna decyzja, zaraz obok kosmicznych kosztów many i cooldown po kilkadziesiąt sekund

Powtarzam co mnie najbardziej boli: W PoE masz milion skilli które możesz używać, w D4 ciągle musisz używać podstawowy atak jak się wypstrykasz z many i cooldown. Nie mówię o end-end-endgame tylko przechodzeniu kampanii i początkowym etapie po.
  • Odpowiedz
@assninja tak jakby w kampanii poe nie istniały problemy z maną xD
Poza tym widzę że nigdy nie doszedłeś do endgamu w D4 skoro powtarzasz bzdury o cdku i mana kosztach xD
I nie, w PoE nie możesz używać takiego skilla jak ci się zamarzy bo 3/4 nadaje się do w-------a za okno xD
  • Odpowiedz
@KoltajlPszeniczny: doszedłem do tego T4, potem farmienie wampirów, rising tides, whisper tree, dungeony etc i cały czas były z-----e CD i cały czas problemy z maną. Chyba koło 70 lvl się poddałem, a grałem na tamten moment OP postacią czyli ball lightning wraz z tym przedmiotem żeby obracały się wokół ciebie. Nawet z tym co chwilę brakowało many, mogłem puścić 4-6 kul i koniec, trzeba chwilę czekać na następną, ale
  • Odpowiedz
Odkąd Kay odeszła od tworzenia buildow nie ma dobrych summonerów.

@KoltajlPszeniczny: nie zgadzam się, choć faktycznie Kay to był diamencik na arenie PoE

Przecież to wcale nie jest tak że każdą próba krytyki tej gry (tak jak tutaj) to od razu jest atak na ciebie żebyś zrobil to mityczne git gud
  • Odpowiedz
@Tentypl
P---------e, w poe w endgamie masz 10 buildow polegających mniej więcej na tym samym. D2 czy D2R nie są taka p------ą slot machiną jak PoE, no chyba że jesteś dużym streamerem który agreguje ruch to wtedy dziwnym trafem zawsze masz lepszw RNG, mogą po całym necie latać dowody na RMT a i tak będziesz safe xD
Przestańcie skakać po fiucie Krzysia i przyznajcie w końcu że się zgubił w swojej
  • Odpowiedz
@bregath
Nigdy nie miałem odwagi spróbować buildow Aero ale myślę że Mirkowi można śmiało zaufać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Empyrian to osobny temat bo to uważam że chłop powinien mieć zablokowany trade przez pierwszy tydzień xD
Abyss czy Breach też super rentowne nie są, delve od dwóch patchu chyba jest git. Heista po w-------a alt gemów nie testowałem.
To że PoE2 to jedno ale palenie pod dupą
  • Odpowiedz
Nigdy nie miałem odwagi spróbować buildow Aero ale myślę że Mirkowi można śmiało zaufać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@KoltajlPszeniczny: są zabawne i nietypowe, polecam przejrzeć :)

Empyrian to osobny temat bo to uważam że chłop powinien mieć zablokowany
  • Odpowiedz
@Talaxin no jestem fanem, wiem że D4 ma wady, ale uważam że melepety typu kiszak zrobiły zbyt duży zły PR w Polsce. PoE ma swoje wady ale o nich nikt nie lubi rozmawiać xD
@bregath
Ja finalnie i tak zawsze kończę Delirium Shrine Beyond xD
Co do zmian w tym patchu, liczę że będzie jakiś spoko build na wardenie bo skipnałem wildwooda xD
  • Odpowiedz
@KoltajlPszeniczny jakby krzysiowi zależało na wizji to nadal byś wystawiał itemy na forum I biegał z 10 razy mniejszym dpsem. D2 nie jest slot maszyną xD. Super różnorodna gra gdzie wcale nie biegasz w kółko tego samego. Nie wiem czego oczekujesz, że ktoś kto gra mniej będzie dorównywał komuś kto gra więcej przez twoje widzimisie? Nikt Ci nie broni grać ssf I mieć w p-----e całą metę, grać swoim tępem I
  • Odpowiedz
@Tentypl no rmt na kilkadziesiąt mirrorów dziennie to dość duży k---a problem xD
I widzę że masz problem z czytaniem że zrozumieniem. Ja nie pisze o tym że każdy powinien bez wysiłku być w topce tylko o tym że nie jestem fanem n-----------a 16h dziennie żeby zacząć jakiś ciekawszy endgame. Gatekeeping kontentu za koniecznością porzucenia życia to zły design
  • Odpowiedz
@KoltajlPszeniczny jaki ciekawszy endgame jakie 16 godzin. Ty chyba masz problem z czytaniem. Nie wpadłeś na pomysł żeby grać mniej dziennie ale grać sobie 2-3 tygodnie dłużej niż zawsze? Ktoś Cię zmusza do grania dużo? Twój owczy mózg? I grając ssf co mnie obchodzi że ktoś ma milion mirrow, gram dla siebie, coś spadnie ciekawego, wokół czego można zrobić Build I albo robię albo nie, bez srania w gacie jaką to
  • Odpowiedz
@Tentypl
2-3 tyg dłużej w grze gdzie ekonomiczne najbardziej się liczy 1st weekend. Ty to jednak k---a mozg jesteś xD
Cieszę się twoim szczęściem ale każdy ma w dupie SSF xD Jak chcesz mi powiedzieć że z jakimiś rando itemami jesteś w stanie efektywnie zabijać uber bossów (ze skipem) albo czyścić T17 po 300% quanta w górę to cię zabije śmiechem xD
Bo dla mnie to jest endgame i to jest
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@KoltajlPszeniczny Kiszczak to dekiel odklejony ale musisz przyznać że to diablo to gra góra 6/10. Ciężko jej dać więcej. Nie jest jakaś tragiczna ale dobra też nie. Już nawet D3 jest lepsze.

Tyle że jest to zdecydowanie najdroższa gra w całym gatunku hns. Teraz będzie od nas wyciągać kolejne 250 za dodatek. A jakość za tą wysoką ceną nie idzie w ogóle.
  • Odpowiedz
@KoltajlPszeniczny to że Ty to traktujesz jak prace I czujesz fomo za każdym razem jak idziesz spać, bo przecież ekonomiczny pociąg odjeżdża to na to już nic nie poradzę, ale to nie jest wina gry, tylko Twojego podejścia do niej, graj sobie trade I narzekaj dalej na state gry:)
  • Odpowiedz