@dzimmerman: Nie. Natomiast managerowie będą kręcić nosem na robienie updatów CrowdStrike (a zmienić będą chcieli pewnie dopiero pod koniec okresu licencjonowania) więc na systemach zaczną się sypać podatności. xD
@dzimmerman: To jest tak. Masz firmy uzależnione od kontaktu z innymi firmami i urzędami w formatach plików, które powstają w różnych apkach napisanych na systemy MS. Co więcej, MS stara się mega aby programiści piszący na ich platformie mieli jak najłatwiej. Przykładowo taki .Net pozwala Ci napisać rozbudowaną apkę szybko, bo wiele funkcji, które pisał byś sam, albo dostosowywał w jakiś trudny sposób jest tam dostępnych. Do tego masz inne
@Simple-Man: RedHat (obecnie własność IBM) dostarcza RHEL, SUSE (zmieniał wiele razy w własicieli, a chwilę byli własnością Novella) dostarcza SUSE Enterprise Linux Oracle ma swoją dystrybucję, bazującą na RHELu Sądzę że Cannonical też ma rozwiązania dla biznesu (z ich wsparciem komercyjnym).
@sirpingus ale to są głównie rozwiązania serwerowe, nie desktopowe na miarę tego co oferuje ms. Wiem że mają tam jakieś workstation, ale to bieda z nędza
@Simple-Man: Na miarę MS, to możliwe że nie. Choć "homogeniczność" technologii, i jej koncentracja wokół MS ujawnia swoje wady.
Co do desktopowych rozwiązań (czyt. w założeniu do oddania użytkownikowi do obsługi) akurat myślę że z wyżej postawionymi dystrybucjami da się zrobić alternatywę, włączając w to integrację z DLP czy polisami.
Z resztą, pogląd o tym co nazywasz "desktopowym" rozwiązaniem możesz mieć zakrzywiony dominacją MS i Windows na
Czy ten outage będzie miał jakiś wpływ na zrezygnowanie klientów biznesowych z MS?
SUSE (zmieniał wiele razy w własicieli, a chwilę byli własnością Novella) dostarcza SUSE Enterprise Linux
Oracle ma swoją dystrybucję, bazującą na RHELu
Sądzę że Cannonical też ma rozwiązania dla biznesu (z ich wsparciem komercyjnym).
Choć "homogeniczność" technologii, i jej koncentracja wokół MS ujawnia swoje wady.
Co do desktopowych rozwiązań (czyt. w założeniu do oddania użytkownikowi do obsługi) akurat myślę że z wyżej postawionymi dystrybucjami da się zrobić alternatywę, włączając w to integrację z DLP czy polisami.
Z resztą, pogląd o tym co nazywasz "desktopowym" rozwiązaniem możesz mieć zakrzywiony dominacją MS i Windows na