Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +123
Uwielbiam debili z kadry zarządzającej w mojej #praca w #korposwiat, podwyżek nie ma w---w ludzi, ale zrób im otwarta imprezę plenerową na 5000 osób za pół miliona XD
#pracbaza #pracait #korpobitch
#pracbaza #pracait #korpobitch
mickpl +478
Temat nieruchomości w Polsce znam od a do z i powiem Wam mirasy, że jeszcze nigdy nie brzydziłem się politykami tak jak teraz, kiedy słucham kolejnych tłumaczeń o potrzebnie pchania 0% XD
Jest zgoda od prawa do lewa, aby koncertowo wydymać całe pokolenie, które stało za nimi wieczorami w Jagodnie. Tylko po to, aby misiaczki sponsorzy kampanii nie byli w plecy, w oparach paraekonomii, że gospodarka się inaczej zawali.
Takiego soczystego plaskacza
Jest zgoda od prawa do lewa, aby koncertowo wydymać całe pokolenie, które stało za nimi wieczorami w Jagodnie. Tylko po to, aby misiaczki sponsorzy kampanii nie byli w plecy, w oparach paraekonomii, że gospodarka się inaczej zawali.
Takiego soczystego plaskacza
czy tylko ja uważam że GBA SP to najlepsza wariacja na retrogranie? Nieważne czy oryginał czy Anberniki.
Ani to za słabe, ani za bardzo 3D. Idealne i do kieszeni.
#changemymind
Czy GBA SP to najlepsza konsola od Nintendo?
Mam wrażenie, że DS (a 3DS to już w ogóle) jest za bardzo "fancy" i chyba w tym rozmiarze wolałbym PSP albo klony Anbernic w wersji horyzontalnej (PSX).
GBA to czysta retro rozgrywka, bez udziwnienia dotykowym ekranem, bez analogowej gałki.
jest tani lekki nie wiem co w nim fancy a możliwości ma dużo większe niż PSP (tu lepiej wybrać vite)
@hiperchimera: może nie tylko ty, ale GBA SP to przehypowane g---o xD
Ani to wygodne, ani ładne. Podświetlenie też jest kiepskie a granie w klasyczne gry z GB niewygodne.
Z oryginalnych najlepszy GBA to GB Micro. Nie z oryginalnych zwykłe GBA z wymienionym ekranem na jakiś współczesny.
No i jak pisałem wcześniej analogowy stick i dodatkowy ekran. Znaczyna być komplikacja.
@vieniasn: ej, ale 3DSy (nie XL) też są wielkości DS lite. Dosłownie New 3DS jest na szerokość dłuży od DS lite o 1 cm
@Kryspin013 ale budżetowo trochę inaczej to wypada
na moje też najlepiej wypada n3ds z takich przenośnych dość niewielkich rzeczy
@vieniasn: Jak mówimy o budżetowym rozwiązaniu to bierzesz na co cię stać. Po za tym N3DS teraz budżetowo słabo wypada bo ludzie się rzucili. Ja swojego kupiłem chyba za 400 zł ale to z 2 lata temu.
szanuje Wasze zdanie, natomiast pytanie co dla każdego oznacza retro. Jako wychowany na NES, uważam 3DS-a za zbyt mocną konsolę na retro w moim osobistym odczuciu.
Jak ktoś zaczynał przygodę od PS2 to pewnie ta grafika jest już dla niego retro, w dobie RTX i innych cudów na kiju.
Albo może za bardzo patrzę na światdetro przez pryzmat swoich Anberników i nie dostrzegam wad oryginalnych GBA.
@hiperchimera: a co jak się wychowałem na NES i czarnobiałym GB DMG, mam wszystkie gen Gameboyów, NES-a NTSC i sporo innych retro konsol? xD
Że nie ma mitycznego wkładania kartridża, czy że ma za o 2 szt dużo przycisków na górze?
Bo największą różnice to jest właśnie gniazdo i zdecydownie lepszy kursor w oryginalnym SP.
A tak to walki typu że PS One to nie było PlayStation, tylko to jakiś wyrób udający konsolę.
Bo nie można było
@hiperchimera: nie, że to chińskie g---o na emulatorze na linuksie na karcie SD z input lagiem.
dość dawno miałem w ręku oryginalnego GBA, SP i Colora, więc może nie pamiętam, ale czy ten lag serio jest aż tak zauważalny? Nie mam już jak sprawdzić, posprzedawałem co miałem i dzisiaj jak. to ładnie ująłeś: "chińskie gó...o na ARM" przenosi mnie do czasów młodości.
I nie jest to
@hiperchimera: no tak średnio bo wspominka o SNES-ie tylko była w ankiecie. Bardziej wychwalasz GBA SP przez pryzmat chińskiego gówienka.
@Kryspin013 ten zachwyt ma kilka powodów:
- w cenie używanego sprzętu (o nieznanym stanie, musisz wierzyć na słowo) sprzed kilkunastu lat masz nowy
- nie każdy ma w domu karton kartridży, a pomijając aspekty moralne ściąganie romów na kartę mSD, to w podróży jest po prostu wygodniej mieć wszystko w środku.
- kupując jedno chińskie gó...ko poniżej 100$ za (nowy z gwarancją w PL) dostajesz dostęp do emulacji od NES do PS1, a te nieco droższe nawet Dreamcast czy N64
@hiperchimera: zupełnie jak PSVita ale za to masz ekran OLED i o wiele lepsza jakość wykonania xd
@Kryspin013: Bo są śmiesznie tanie. Jakakolwiek dyskusja o tych konsolkach bez brania pod uwagę ich ceny kompletnie nie ma sensu.
Vita czy n3DS wiadomo lepsze. Daj znać, jak znajdziesz za 200 - 250 zł w dobrym stanie xD