Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu umówiłam się na pierwszą randkę z tindera z facetem, którym byłam oczarowana, zauroczona wręcz, byłam tak zestresowana na spotkaniu, że zabrakło mi śliny w gardle, po jakichś 20 minutach typ złapał mnie za rękę jakbyśmy byli małżeństwem z dziesięcioletnim stażem, później z uśmiechem chwycił mnie za nogę i zażartował żebym się rozluźniła, zamurowało mnie, wyszłam z baru w którym się umówiliśmy z pretekstem, że źle się czuję, płakałam całą drogę powrotną, nie jadłam praktycznie nic przez 3 dni, obwiniałam się i wmawiałam sobie że powinno mi się to spodobać skoro to facet za którym szaleje, a czułam się jak najgorsze g---o.

#tinder
  • 349
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cuks: Ja tylko powiem do dyskusji że kobieta jak jest podniecona na kogoś wyjątkowego to potrafi być szybciej mokra niż on gotowy do akcji. Dlatego problemem nie są dla niej zasady a to czy on jest odpowiednio mocno atrakcyjny dla niej. Bo jak jest średnio atrakcyjny to wtedy są zasady.
  • Odpowiedz
Pokaż fotki z Tindera, czy nie ma tam nic prowokującego.

Jeżeli nie ma to facet prostak a Ty jak typowa karyna, wybierasz lobuza a nie porządnego chłopaka.
  • Odpowiedz
za rękę jakbyśmy byli małżeństwem z dziesięcioletnim stażem

@cuks: za nogę to jeszcze rozumiem że może i dziwnie, ale rękę? XD Jak się trzyma za rękę 10 letnie małżeństwo, bo wydaje mi się że nie zwracają już uwagi na takie pierdoły
  • Odpowiedz
@cuks: Ręka kij, ale za nogę to akurat przesada i dla niektórych to przekroczenie granic.
Ja mam jednak inny wniosek/radę.
Powinnaś poćwiczyć asertywność i zwyczajnie dać mu znać, że przekracza właśnie granice a nie spierdzielać jak jakaś emocjonalnie ułomna osoba.
  • Odpowiedz
internetowi mistrzowie podrywu: Na pierwszej randce dotknij partnerke delikatnie

@Leniek: mówią żeby jak najszybciej ograniczać granicę dotyku i to potwierdzam, daje efekty. Gościu jak widnieje u OPki, przesadził, bo to nie znaczy że keks etc. ma być na 1 randce. Fajnie jak będzie, ale nie musi być.
  • Odpowiedz
@cuks: pewnie to przypadek ale na drugi raz może po prostu powiedz, że ci to nie pasuje, że za szybko a nie robisz dramy. Chryste co za różnica, naprawdę jak macanko jest ciut później to jest ok i już nie jestem towarem? eh
  • Odpowiedz
Jeśli jest chemia to i największe cnotki się przeliżą po 30 minutach randki. Tu nie było z 1 strony, ale nazywanie kogoś creepem, bo na randce robi to co się robi na randce xD

@T0pi5: mogę potwierdzić po paru randkach z cichymi myszkami na tinderze / badoo.
  • Odpowiedz
imo bejt ale niech stracę.

"mieliśmy się poznać"

@cuks: skoro go nie znałaś to jak mogłaś nim być zauroczona?
pytam serio, bo działał u ciebie pewnie ten sam mechanizm, który popycha niektóre kobiety do bezwzględnego zakochiwania w bandytach zza białoruskiej granicy.
  • Odpowiedz
Nie zaskakuje mnie to, że ktoś może nie chcieć być dotykany, wręcz przeciwnie - to jest kluczowa kwestia. Natomiast każdy normalny człowiek funkcjonuje w niezwykle prosty sposób - chce być blisko osoby, która uważa za atrakcyjną. Jak się kobiecie podobasz to usiądzie po tej samej stronie przy stole co ty zamiast po drugiej stronie, sama chwyci cię za ramię i przytuli na przywitanie. A jak jej się nie podobasz to sama się
  • Odpowiedz
I takie właśnie zaburzone osoby, które nie jedzą przez 3 dni bo je ktoś złapał za rękę potem lobbują zmianę prawa i norm społecznych i do takich przewrażliwionych osób się całe społeczeństwo musi dostosowywać.
  • Odpowiedz