Wpis z mikrobloga

W odniesieniu do tego wpisu:

https://wykop.pl/wpis/77140457/ohui-ponoc-jakis-typek-w-ericsson-wlazl-do-biura-z

Czy ktoś wie coś więcej na temat ataku siekierą w biurze Ericssona w Krakowie?

Byłem wczoraj w galerii krakowskiej i jakiś typ w New Balance chciał kupić worek na buty i zapytał pracująca tam dziewczynę czy może tylko sprawdzić, czy cos mu się zmieści do tego worka. Babka powiedziała, że jasne i typo z plecaka wyjął taką małą zabezpieczoną siekierę, powiedział coś w stylu: "spokojnie, taki zawód" włożył do tego worka i powiedział, że tak średnio się mieści, a musi być całkiem zakryte. Przysięgam, że tak było, zachowywał się jak naćpany totalnie, na oko mógł właśnie mieć te 35-36 lat, całe łapy w dziarach i jakiś tatuaż pod okiem. Właśnie gadałem o tym z różową, bo aż ciężko uwierzyć w taki zbieg okoliczności, że jednego dnia ktoś dopasowuje worek do siekiery w GK, a następnego ktoś kogoś siekierą atakuje w biurowcu w Krakowie.

#ruczaj #krakow
@SuperStefan +247
ohui, ponoć jakiś typek w #ericsson wlazł do biura z siekierą i zaczął atakować ludzi w biurze. 2 osoby ranne, reszta ludzi albo uciekła, albo pochowała się w salkach...

Coś złego się dzieje w #krakow ostatnio, no i znów #ruczaj ( ͡
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przysięgam, że tak było, zachowywał się jak naćpany totalnie, na oko mógł właśnie mieć te 35-36 lat, całe łapy w dziarach i jakiś tatuaż pod okiem.

@AspoleczneUfo: brzmi jak typowy korposzczur z IT
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: równie dobrze może to zgłosić Pani z New Balance w Krakowie. Co mam powiedzieć zresztą na policji? Że gość sobie kupił w budowlanym siekierę i w sklepie sprawdzał czy mu się zmieści do worka na buty? Nic złego na tym etapie nie zrobił, co najwyżej wyślą mnie na badania xD
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: Nie no, ale poważnie, co ten gość zrobił złego w sumie? Jeśli faktycznie jest to dla niego narzędzie pracy to zwyczajnie sprawdził czy zmieści mu się do takiego worka, żeby mógł sobie komfortowo zabrać siekierę do pracy. Na tym etapie gość totalnie nie robi nic złego i takie zgłoszenie widzę jako zupełnie bezpodstawne.
  • Odpowiedz
@AspoleczneUfo: no skoro sam podejrzewasz że mógł to być ten sam gościu co atakował siekierą to jednak nie jest to aż tak losowe dla ciebie. Skoro pamiętasz sporo szczegółów. Ja bym to zgłosił i chociaż sumienie miał spokojne że w razie czego się nie wywinie, jeśli to ten sam gość.
  • Odpowiedz