Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam, chciałbym przeprowadzić termomodernizacje w domu, mam zrobiony audyt pod czyste powietrze i wszystko jest cacy, żeby dostać dofinansowanie. Natomiast chciałbym się dowiedzieć jakie ceny są mniej więcej za ocieplenie i tynkowanie.

Za samą robociznę i za robociznę z materiałem.

Dom ma mniej więcej 200m, ma ze 30 lat ale nie jest to wiejska kostka. Mazowieckie. 15 cm styropianu grafitowego.
Nie wiem za bardzo jak to liczyć. Nie wiem ile kleju czy siatki pójdzie na to, o ile styropian można sobie policzyć w każdej hurtowni to pozostałe materiały dla mnie to czarna magia. Chciałbym oczywiście jakiś dobry klej, siatkę i styropian, nie byle jakie, najtańsze.

Dacie radę coś podpowiedzieć ?

#budownictwo #budowadomu #czystepowietrze

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ja po znajomości w Wielkopolsce płacę 100 za m2 roboty. Policz sobie powierzchnię ścian i kup styropian na taką ilość. Pozostałe rzeczy zostaw fachurom. Podpowiedz - Alles jest bardzo drogi. Mi wycenili 40m2 ściany na 10k za robotę :)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @teargas666

Ale ja wiem ile styropianu mam kupić, napisałem przecież, że to najłatwiej policzyć, bo na każdej stronie hurtowni wpisujesz ile masz m2 i tyle paczek masz kupić ile policzyło. Chodzi mi o całokształt, są jeszcze pozostałe rzeczy jak kleje, siatki, grunty i inne peryferia, o których mogę nie mieć pojęcie. Chciałbym widzieć ile średnio kosztuje w mazowieckim metr robocizny i metr robocizny z materiałem, żeby wiedzieć
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale możesz sobie dodać do tego 30% i będziesz miał średnią cenę. Poza tym cena w okolicy Warszawy będzie inna niż w Ostrołęce czy Radomiu… nie napisałeś skąd jesteś i chciałbyś odpowiedz. To nie elektroda.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @teargas666 Nie potrzebuję cennika co do grosza, ale jeśli to zmienia diametralnie cenę to okolice Warszawy w moim przypadku. Myślałem, że zawężenie do województwa wystarczy, nie spodziewałem się, że 100km w jedną bądź drugą zrobi diametralną różnice w cenie.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Mi ostatnio większość firm wyceniała 200 zł za mkw (100 zł robota + 100 zł materiał), tylko, że styropian 20cm. Musisz tylko dopytać jak liczą bramę, bo z tym bywa różnie. Ostatecznie z jednymi utargowałem 195zl. Powiat żyrardowski.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz