Wpis z mikrobloga

Na ile stopni macie ustawioną lodówkę?

Miałem wcześniej taką klasyczną to tam było z 8-11*C przez 20 lat i wszystko było git.
Od jakiegoś czasu mam nową, najpierw ustawiłem na 4 ale zdecydowanie za zimne wszystko, podniosłem na 5, potem na 6 i nie wiem czy nie podniosę na 7, bo na 6 jest już prawie ok, ale ciut za zimne.

Jak czytałem po internecie to podobno poniżej 5*C nie rozwija się pleśń i bakterię co akurat jest totalną bzdurą, bo mam garaż nie ogrzewany i zimą z reguły jest około 2-3 stopni, zawsze wtedy nawali pleśni na wszystkim co jest jakimś materiałem.

#chlodzenie #lodowka #agd #sprzetygospodarstwadomowego #zarzadzaniedomem #pytanie

jaką temp ustawiasz w lodówce

• 1*C 2.4% (1)
  • 2*C 9.5% (4)
  • 3 16.7% (7)
  • 4 16.7% (7)
  • 5 11.9% (5)
  • 6 11.9% (5)
  • 7 4.8% (2)
  • 8 4.8% (2)
  • 9 0% (0)
  • mam pokrętło/siłę chłodzenia bez ustawiania temp 21.4% (9)

Oddanych głosów: 42

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@gorzki99: obecnie mam -16 zamrażarkę, ale jest prawie pusta to po co ma nawalać chłodem aby nic nie chłodzić. Dozbiera się coś to na -20 ustawie pewnie
  • Odpowiedz
Dozbiera się coś to na -20 ustawie pewnie

@r5678: Po kiego grzyba?

ja nie mowie ze w pustym zamrazalniku masz miec -18. ja mowie o zamrazalniku gdzie jednak cos tam chcesz miec zamrorzone :P

Moj szwagier kilkanascie lat byl szefem kuchni. I jest po szkole gastronomicznej. jak mam jakies pytania w temacie to wale do niego. I w jednaj z dyskusji stwierdzil - w szkole, w ksiazkach bylo napisane ze -18 to jest
  • Odpowiedz