Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +73
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +25
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

5k na b2b to mniej niz 3k na rękę przy wymaganej pracy z biura :O
trzeba ogarniac backend+frontend
#praca #pracait #programista3k #programista5k
#programowanie
Komentarz usunięty przez autora
@kimikini:
Jak na takiego początkującego juniora po kursie weekendowym to dobrze, że cokolwiek płacą bo taki zwykle przynosi więcej kosztów niż zarobku. Potem po roku - dwóch ma do wyboru zostać w januszeksie za psie pieniądze albo zdobyć normalna pracę za normalne pieniądze.
Ja w pierwszej pracy jako dev z zerowym doświadczeniem (tyle co napisałem sobie kilka narzędzi gdy pracowałem kilka lat w helpdesku)
@smk666 ja jestem od roku w IT zaczynałem od 4k (minimalna 3600), po 3mc mam 5k, po 6mc 5500, niedługo mi styka równo 12mc to liczę na jakąś podwyżke, ale zważ na to że jestem na UZ i nie płace
No ale tam jest minimum 1rok expa, wiec ten kurs weekendowy to tak niezbyt duzo da
Jedni się już zastanawiali, czy nie zgłosić się ponownie na staż, bo zarobili by więcej niż obecnie ¯\(ツ)/¯
Ja tyle, że wytargowałem rok temu UoP ze stawką
I jak zaczynałem studia, to nawet nie marzyłem że chwilę po nich będę miał chociaż 5k i mógł pracować w pełni zdalnie, nie mieszkając we Wrocku.