Wpis z mikrobloga

#androiddev #flutter
Woła ci, że masz za stare agp dla niektórych paczek. Zrób upgrade. Niektóre paczki mimo najnowszych wersji nie współpracują z najnowszym agp (°°
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Woła ci, że masz za stare agp dla niektórych paczek. Zrób upgrade. Niektóre paczki mimo najnowszych wersji nie współpracują z najnowszym agp (°°

@lycaon_pictus: nie wiem jak to jest we Flatterze ale kiedyś jakieś apki robiłem w React i tam musiałem mieć minimalne supportowane na teraz niż maksymalne. Więc spróbuj nie podbijać na maxa tylko na minimum wersja za wersją.
  • Odpowiedz
Cofam już do pośredniej, ale fakt, że muszę mnie dobija.

@lycaon_pictus: na native jest podobnie, nie wrzucasz na ostatnie wersje tylko powoli updatujesz bo biblioteki zależne mogą jeszcze nie być w pełni kompatybilne ( zawsze jest ten ~1 mc opóźnienia )
  • Odpowiedz
Co mnie po miesiącu opóźnienia jak mam we Flutterze bibliotekę zdeaktualizowaną o prawie rok?

@lycaon_pictus: dlatego podbija się minimum. Takie życie, w sumie po co pisać we flutterze to nie wiem. Jak masz kotlin multiplatform.
  • Odpowiedz
dlatego podbija się minimum. Takie życie, w sumie po co pisać we flutterze to nie wiem. Jak masz kotlin multiplatform.

@acpiorundc: Ten projekt przy którym robię, gdy startował to KMM jeszcze nie istniał.
  • Odpowiedz
KMM istnieje produkcyjnie od 4/5 lat. Watpię, że jest młodszy ze względu na flutter.

@acpiorundc: Projekt istnieje od początku 2020, a decyzje technologiczne podjęto pod koniec 2019. Wiem, bo byłem przy tym.
  • Odpowiedz