Wpis z mikrobloga

@Skuner jeszcze raz duży plus za tag, tego tu brakowało. Może dodam też niedługo coś od siebie 😊 Problem z historiami ze statku jest taki że ludzie nie chcą w nie uwierzyć. Może napisze o łódkach karaoke na kotwicowisku w Wietnamie, albo filipińskich grillach ( i ich wspaniałe przyrządzanych rybkach) 😀
  • Odpowiedz
  • 3
@curus_bahleda_farel @Cadfael Wiadomo że historie z morza często są kolorowane celowo lub efektem głuchego telefonu. Niektórzy starzy marynarze po prostu bajdurzą i zmyślają bzdury z nudów tak samo jak małe dzieci, dla zabicia czasu. Zawsze będę pisał czy historię widziałem na własne oczy czy jest przekazana. Staram się tu działać jako filtr wstępny - Luidżi nie jest typem gawędziarza, to jedyna morska historia jaką mi opowiedział przez 3 miesiące. Raczej
  • Odpowiedz
  • 0
@curus_bahleda_farel Pewnie ziomuś, ja w Azji bywałem trochę po cywilu ale na statku nigdy dlatego opowieści innych marynarzy dużo by dodały na tagu autentyczności. Jak kilka osób pisze podobne historie to jest inny klimat niż jeden Skuner mogąc być chorobliwym mitomanem i zmyslajacy bajki bo mu się nudzi na wachcie. Może zmienimy tag na jakiś z bardziej uniwersalną nazwą żeby każdy mógł dodawać
  • Odpowiedz