Aktywne Wpisy

jmuhha +30
Dowiedziałam się, że koleżanka z klasy ma w leasingu nowa toyotę rav4 za 2400 zł mies ( ಠ_ಠ)
Godir17 +93
Nic tak nie poprawia humoru rano jak opisy starych sfrustrowanych polek po ścianie które lajkuja młodszego o kilka lat chłopa XDD
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
źródło: a
Pobierz
![Ewolucja języka polskiego na przykładzie 22 słów [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ffb90a628ee2358701a082e9c135b7251c45688f5762562d3aa7d652046e9312,q80.jpg)

Znalazłem poradnik roweroweporady.pl (który polecał ktoś na Wykopie) i piszą tam o rowerze Kross Evado 4.0 albo 5.0 i innych ciekawych markach.
Widzę w necie, że Evado 5.0 ma dwie wersje - osprzęt Shimano Cues 2x9 lub 3x9 Shimano Altus.
Która z nich mogłaby być lepsza, gorsza? Cena widzę, że jest taka sama - 3000 złotych.
Czy za 3000 dostanę coś lepszego, albo warto pochylić się nad inną marką?
Może do jazdy po bułki lepiej kupić Evado 4.0, albo w ogóle celować w rocznik 2023 zamiast 2024?
Czy kupować na stronie jakiegoś sklepu rowerowego, czy może na allegro? Na allegro część ofert ma gwarancję sklepu, nie producenta.
#rowery #rower #cyklisci #sport #kross
329 523 + 111 = 329 634
Dodatkowo taguję #rowerowyrownik bo udało mi się zrobić swoją pierwszą setkę ostatnio, na rowerze po Tacie, Giancie Trekkingowym. Teraz kupuję rower różowej, to i swój wymieniłbym, bo czemu ona ma się mieć lepiej niż ja.
Krossa biorę pod uwagę, bo Tata też teraz ma Trans 11 i 30k nalotu i jest bardzo zadowolony. Ten Giant w sumie też jeździ nadal, ale trochę ciężki jest i ślamazarny.
źródło: Kross-Evado-5-0-M-28-L-grf_cza-m-Rozmiar-ramy-21-cali
Pobierz@lotrzyk_ pytanie, o który Dual Sport ci chodzi, bo jest ich od groma w bardzo różnych konfiguracjach.
@k__d Wolałbym Cuesa od Altusa. Im mniej biegów z przodu tym mniej późniejszych problemów z regulacją.
@zobq: a co napisałem dalej?
@MoonlightSh W czym Rock Machine Torrent jest lepszy od Evado 5.0? Serio, jako laik nie wiem, które podzespoły są bardziej top albo gorsze, widzę że w sumie rowery podobne (wizualnie).
@zobq W rowerach które mamy, jest 3x8 albo 3x7 i nigdy nie miały problemów z regulacją, chociaż ja i tak nie używam tylu przełożeń, więc 2x8 byłoby wystaczająco. Jakieś konkretne
@k__d: ma powietrzny amortyzator.