Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
z kapitałem do handlu tylko akcjami 300 000 PLN lepiej ulokować na XTB czy BOSSA? obrót będzie w dolarach ale chciałbym coś zaufanego na PL rynku

#gielda #finanse #xtb

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): do handlu w usd, czyli na giełdach w us zapewne, to po co w ogóle męczyć się z brokerami w pl gdzie masz okrojoną dostępność spółek, rodzaje zleceń, godziny handlu itd

korzystaj z normalnego brokera typu Interactive Brokers

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
Porównaj ofertę instrumentów, gdzie mają to w co chcesz inwestować. Ja mam konta i w XTB i w Bossie. Dla mnie oferta w obu jest ok. W Bossie wkurza mnie brak aplikacji na macOS, ale niedługo ma być dostępny web trader dla wszystkich. Jeśli zamierzasz robić często mniejsze transakcje, to XTB bardziej opłacalne. Zagraniczni brokerzy typu wspomniane IB może mają trochę szerszą ofertę, ale nie wystawią Ci PIT i nie wypełnią W-8BEN.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @burns dzięki, możesz wstawić jakieś screeny jak wygląda strona webowa i interfejs BOSSA? oczywiście z zamazanymi danymi bo mobilną aplikacje to wiem

IB po angielsku, a ja i tak inwestować chce w te duże spółki na rynku USA więc ilość spółek raczej mnie nie interesuje

no nie wiem, póki co przekonuje mnie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @burns dzięki

a wiesz może jak oni prowizję liczą "Wysokość prowizji na rynku akcji można negocjować gdy obroty na rachunku przekroczą 50.000 PLN"? jak to się negocjuje? jak zobaczą w ujęciu miesięcznym ile obracam i dają rabat, zniżkę? bo normalnie od każdego zlecenia pobierają prowizję ale właśnie jak zrobię obrót 500 000 w miesiącu to co wtedy?

• Odpowiedz