Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, jak to jest z L4 leżącym? Mam 7 dni zwolnienia z powodu jelitówy. Mieszkam sam, więc zakupy spożywcze muszę jakoś ogarnąć. Poza tym mam psa, który te 3-4 razy dziennie musi wyjść na chociaż krótki spacer, żeby się załatwić. Czy w razie kontroli zusu przyjmą takie wytłumaczenie? Czy może celować z takimi wyjściami np. w godziny wczesnoporanne lub wieczorne, bo pewnie wtedy pewnie mniej sprawdzają?

#kiciochpyta #pracbaza #l4

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie no L4 leżące to znaczy leżące - nie możesz wstawać z łóżka. Psu musisz wytłumaczyć co to kaczka i nocnik, ewentualnie niech sra na dywan. No a przecież jest XXI wiek więc zakupy online, niech przyniosą pod drzwi, pies im otworzy i przyniesie Ci do łóżka. Będzie pragmatycznie i romantycznie. Zdrowiej mirek.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nikt cie nie będzie kontrolował, spokojnie. Nawet gdyby tak się stało, to mówisz to co tu napisałeś, że pies musi gdzieś srać, a ty coś jeść i nie da się tego pogodzić z leżeniem w łóżku cały czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nikt nie kontroluje l4 jeżeli bierzesz je nie wiem raz na rok na tydzień to raczej średnia chorobowego, kontroluje się długie l4 które budzą wątpliwość no chyba że pracodawca cie zglosi że podejrzewa wałek no ale to już inna kwestia xD
  • Odpowiedz
no chyba że pracodawca cie zglosi że podejrzewa wałek no ale to już inna kwestia

@nairoht: ch#ja dają takie zgłoszenia xD robiłam 3 razy, za każdym razem zus niczego nie ustalił w drodze kontroli. Tu z tymi śmiesznymi 7 dniami zwolnienia, to nikt się nie zainteresuje, szkoda czasu
  • Odpowiedz