@mirko_anonim: Normalne. U niektórych kamień przyrasta bardziej niezależnie od diety czy zabiegów higienicznych. Nawet na NFZ masz odkamienianie chyba raz do roku za darmo.
✨️ Autor wpisu (OP): @programista15cm @adk @SmugglerFan @Piks0n nie nitkuje, kupiłem nici, nie umiem ich używać dalej niż przy siekaczach i kłach, tnę sobie dziąsła. Mam dość krzywe i ciasne zęby, może to dlatego. Ale kamień pojawia się nie ma bokach a na całych tylnych ściankach jedynek i dwójki, gdzie, w moim mniemaniu, czyszczę zęby ok - korzystam z Ocean Flow, po 30 sekund na stronę +
nie nitkuje, kupiłem nici, nie umiem ich używać dalej niż przy siekaczach i kłach, tnę sobie dziąsła.
@mirko_anonim: błąd, trzeba nitkować. Są takie nitki na plastikach, tego używa się łatwiej. Poza tym poproś hignienistkę żeby cię nauczyła nitkować (to nie żart, moja mnie uczyła jak to robić lepiej). A co do kamienia - 2x w roku na odkamienianie i problemu nie będzie.
@mirko_anonim: 1-2 razy w roku chodzić na higienizacje, wszyscy normalni ludzie tak robią. Dentysta się tym nie zajmuje
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: Boże to jedz mniej krewetki xD kamień się i tak będzie pojawiał musial chodzić na piaskowanie.
Nie musisz nitek sa takie patyczki z wloskami i fluorem, rodzaj wykałaczki dentystycznej
@mirko_anonim: błąd, trzeba nitkować. Są takie nitki na plastikach, tego używa się łatwiej. Poza tym poproś hignienistkę żeby cię nauczyła nitkować (to nie żart, moja mnie uczyła jak to robić lepiej).
A co do kamienia - 2x w roku na odkamienianie i problemu nie będzie.