Aktywne Wpisy
Bocianek2750 +23
Co jest atrakcyjnego w pracy w IT oprócz wypłaty seniora? Aktualnie według mnie nic:
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
jackieboy +36
To co mnie zastanawia najbardziej w kwestii #budda - to to, ze ani ja ani żaden mój znajomy o nim nigdy nie słyszał.
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
Pytania do tych, którzy są niezadowoleni z uwalenia "szprychowych" planów CPK:
1. Czy to oznacza, że połączenia ze Szczecinem, Lublinem, Rzeszowem już nigdy nie powstaną?
2. Czy wierzycie, że PiS by dowiózł temat w wyznaczonym czasie?
Ad 2. - nie uciekajcie w "nie jestem za PiSem, ale" - koncepcja szprych na całą Polskę to był projekt Horały, posła PiS i to jedna z ich głównych propozycji politycznych na stole.
https://x.com/FilipLamanski/status/1805926264626098194
Nie wiem co planuje obecny rząd, ale pewnie nic nie ruszą. Ze Wschodu to Białystok, który jest mniejszy od Lublina
@wstanczyk masz rację, faktycznie nawet na tej pisoskiej jest odcinek do Szczecina modernizowany przez PLK. Oni mam wrażenie po prostu wszystkiego nie pozaznaczali, jest bardziej marketingowa ta ilustracja i jako że
A ostatecznie się okazało, że to rząd Morawieckiego znacznie opóźnił tą inwestycje, bo nie podjęto uchwały w tej sprawie ¯\(ツ)/¯ Zrobił to dopiero Tusk i spółka w grudniu.
@Pituch: kurde, tego to ja bym akurat nie modernizował. Znaczy się: odrestaurowywać, a nie wymieniać. Uwielbiam na nie patrzeć :)
@LebronAntetokounmpo: wątek Lamańskiego to skrót z lania wody.
Malepszak sam zaznaczył, że szprychy są ponownie analizowane. A ta mapka która krąży po necie to przedstawia tyle co nic - wygląda jakby ktoś ją naszkicował w paincie na godzinę przed konferencją. Tu nie ma żadnych szczegółów, jest za to olbrzymi chaos informacyjny.
@wstanczyk: To jeszcze go nie skończyli? Czy zaczęli kolejny, bo ja pracowałem przy przebudowie tej linii 15 lat temu XD