✨️ Obserwuj #mirkoanonim Programista Java z 6y here. Zmienił mi się TL na gościa z którym się nie lubię i daje mi o tym znać. Ostatnio jednak podłożył mi taką świnie że już mam dość i mocno zastanawiam się nad rzuceniem papierem. Mam oszczędności na około 12m życia (nawet i na więcej ale nie chce wszystkiego przeżreć), nie mam też zobowiązań żadnych. Chętnie bym też chwilę odpoczął bo mam zawirowania w życiu prywatnym, więc dopiero w październiku zacząłbym robotę.
Czytam jednak artykuły i komentarze na forach że sytuacja na rynku IT jest tragiczna i ludzie potrafią ponad rok szukać pracy i guzik. Czy naprawdę jest tak tragiczna (strzelam że dla juniorów tak) czy jest gorzej ale coś się powinno znaleźć? Ewentualnie może mieliście kiedyś taką sytuację u siebie jak ja i macie pomysł jak rozwiązać ten problem (jego nie zwolnią/nie przesuną, a pomysł z pójściem na L4 psychiatryczne odpada bo B2B here)?
@mirko_anonim: standardowa odpowiedź: szukaj nowej pracy i zostań tam gdzie obecnie. Chyba że już kompletnie nie możesz wytrzymać to zdrowie psychiczne jest ważniejsze.
@mirko_anonim: jest tak jak piszą, sytuacja w IT jest tragiczna. możesz szukać nowej pracy, ale i tak pewnie niczego podobnego/lepszego nie znajdziesz.
Kilkaset tysięcy żeby jeździć w kurtce z prędkością dużego to całkiem rozsądny wybór. To chyba taka nowa definicja lukausu w Polsce. Bez spinki tylko:p #transport #bogactwo #zima
Programista Java z 6y here.
Zmienił mi się TL na gościa z którym się nie lubię i daje mi o tym znać. Ostatnio jednak podłożył mi taką świnie że już mam dość i mocno zastanawiam się nad rzuceniem papierem. Mam oszczędności na około 12m życia (nawet i na więcej ale nie chce wszystkiego przeżreć), nie mam też zobowiązań żadnych. Chętnie bym też chwilę odpoczął bo mam zawirowania w życiu prywatnym, więc dopiero w październiku zacząłbym robotę.
Czytam jednak artykuły i komentarze na forach że sytuacja na rynku IT jest tragiczna i ludzie potrafią ponad rok szukać pracy i guzik. Czy naprawdę jest tak tragiczna (strzelam że dla juniorów tak) czy jest gorzej ale coś się powinno znaleźć?
Ewentualnie może mieliście kiedyś taką sytuację u siebie jak ja i macie pomysł jak rozwiązać ten problem (jego nie zwolnią/nie przesuną, a pomysł z pójściem na L4 psychiatryczne odpada bo B2B here)?
#programowanie #it #pracawit #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord