Aktywne Wpisy
kuba181797 +21
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
pastibox +145
Przez ostatnie 12 miesięcy ubyło -156k Polaków
https://x.com/RafalMundry/status/1849135851340472606
Daleko to my tak nie zajedziemy.
#nieruchomosci #demografia
https://x.com/RafalMundry/status/1849135851340472606
Daleko to my tak nie zajedziemy.
#nieruchomosci #demografia
Niech mi ktoś to normalnie wytłumaczy dlaczego świat IDIOCIEJE?
#polska #szkola #edukacja #wtf #quovadispolsko
@kodishu:
@kodishu: bo nie są? XD system szkolnictwa w Polsce to jest jakaś beka, oceny świadczą tylko o tym czy umiesz się wykuć, a nie czy coś rozumiesz. Prawdziwa nauka zaczyna się dopiero na studiach, dopiero tam uczysz się uczyć, a nie wkuwać g---o warte schematy by wpasować się w klucz odpowiedzi.
Gadasz jak te typy co siedzieli z nosem
@gandalf_rzulty: ale oni przynajmniej dostali 5 zł zniżki w media expert ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kodishu: słuchałem tego wywiadu i nie p--------a się. Została zapytana co o tym sądzi i wg niej to żerowanie na dzieciach i działanie tylko w swoim interesie. Jeśli faktycznie chciałyby pomóc zdolnym uczniom to zainteresowaliby się np. olimpiadami. Nikomu nie broni takich akcji, ale zapytana jest przeciwko, bo to kolejna presja na dziecku.
@kodishu: coś mi tu nie pasuje bo dla dziecka z autyzmem pasek na świadectwie nie wymaga nawet wysiłku, chyba że to taki autyzm który nie pozwala na komunikację, wtedy takie dziecko nie powinno mieć prawa przebywać w publicznej szkole i niszczyć lekcję normalnym dzieciom
Nagrody za zachowanie to idiotyzm i praktycznie niczym się to nie różni od stosowania kar fizycznych. Jest nawet taka książka Alfiego Kohna na ten temat pod tytułem Punished by rewards. Na fali popularności behawioryzmu zaczęto stosować nagrody np. dawanie pizzy za czytanie książek i okazało się, że jakoś nie poprawiło to czytelnictwa. To jest forma manipulacji zachowaniem i ludzie są na tyle sprytni, że na dłuższą metę to nie działa
@gandalf_rzulty: z d--y, a nie z doświadczenia. Zawsze ten sam populistyczny tekst, wychodzący od jakiegoś nieuka, że niby ludzie wykształceni to na kasach robią, a ci którzy ledwo umieli czytać i pisać, to teraz wielcy przedsiębiorcy, bo jakiemuś Januszowi-cwaniakowi, udało się założyć firmę budowlaną i teraz żeruje,