Aktywne Wpisy

Frijheid2 +146
Niedawno ktoś próbował mi tłumaczyć, że firmy transportowe muszą ściągać imigrantów, bo marże są niskie, a największym rynkiem są Niemcy, więc trzeba konkurować z lokalsami.
Tymczasem rozmawiałem z polskim tirowcem, któremu trudno znaleźć pracę u polskich przewoźników, bo ci wolą ściągać ludzi ze Wschodu. Za to firmy niemieckie i holenderskie bardzo chętnie go zatrudnią.
Puenta? Polskie janusze muszą ściągać tańszych pracowników, żeby konkurować na Zachodzie z firmami, które stać na zatrudnianie Polaków.
Oczywiście to dowód
Tymczasem rozmawiałem z polskim tirowcem, któremu trudno znaleźć pracę u polskich przewoźników, bo ci wolą ściągać ludzi ze Wschodu. Za to firmy niemieckie i holenderskie bardzo chętnie go zatrudnią.
Puenta? Polskie janusze muszą ściągać tańszych pracowników, żeby konkurować na Zachodzie z firmami, które stać na zatrudnianie Polaków.
Oczywiście to dowód
źródło: 202609281468
Pobierz
Anal_Vibes +6
W Sierpniu zarejestrowano w Polsce 69 nowych Tesli. W tym samym okresie zarejestrowano 1452 nowych BYD.
Ponad 21x więcej!
Teraz spójrzcie sobie na wyceny i raporty kwartalne obu spółek. A jeszcze w 2026 rusza węgierska fabryka BYD, odpadną cła, zwiększy się marża... To nie jest porada inwestycyjna, a wyrażenie opinii, że kto nie ma akcji BYD ten trąba xd
Źródło:
Ponad 21x więcej!
Teraz spójrzcie sobie na wyceny i raporty kwartalne obu spółek. A jeszcze w 2026 rusza węgierska fabryka BYD, odpadną cła, zwiększy się marża... To nie jest porada inwestycyjna, a wyrażenie opinii, że kto nie ma akcji BYD ten trąba xd
Źródło:
źródło: image
Pobierz

źródło: comment_1670788562JiYicP6gkO2Kx3jrb7fVFJ
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
uciekinier z choroszczy się trafił xD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu