Wpis z mikrobloga

#studia
#it
#praca

Studia produkujące bezrobotnych kiedyś - europeistyka, zarządzanie, bibliotekarstwo

Studia produkujące bezrobotnych dziś - Informatyka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Embeddable: dla ludzi słabych nigdy miejsca nie było. Dobrze że czasy gdzie dostawałeś pracę za dyplom sie skończyły i przedewszystkim liczą sie umiejętności. Na studiach mozna sobie było jeszcze poudawać, że cos umisz a w pracy juz nie bardzo.
  • Odpowiedz
@Embeddable: ale co...nie ma ofert pracy czy ci odmawiają? Bo jak ci non stop odmawiają to może zwyczajnie przeceniasz swoje umiejętności, albo aplikujesz do firm gdzie to twoje doświadczenie i umiejętności nie maja wartości
  • Odpowiedz
  • 2
@asdfghjkl: Od kilku miesięcy wysłałem już ponad 600-700 CV. Już na tym etapie wysyłam CVki masowo, z pomocą mojego web scrappera. Wysyłam na wszystko, od staży, przez oferty pasujące do mnie aż do specjalistycznych (jeśli spełniam wymagania). Analiza biznesowa, programowanie, staże w bankach (2.5 roku pracowałem w bankowości), power BI (mam certyfikat), pomoc biurowa, helpdesk, losowe stanowisko w banku poniżej kwalifikacji. Nie mogę z tego, że nie chcą mnie nawet
  • Odpowiedz
@Embeddable: Przedziwna sprawa. Nie mieszkam w polsce także nie orientuje się w tym rynku. Faktem natomiast jest, że wymagania znacznie wzrosły na rynku na którym ja działam. Był taki okres kilka lat temu, gdzie firmy potrafiły brac ludzi "z ulicy", ale skończyło się to słusznie zresztą.
  • Odpowiedz
@Embeddable: kiepski jesteś i tyle, nawet nie ma co tego jakoś bardziej analizować, ja od pół roku się Javy uczę po godzinach samemu i zacząłem startować z wysyłaniem CV niedawno. Już po 3 wysłanym CV się do mnie odezwali i w czwartek jadę na rozmowę.
  • Odpowiedz
@Embeddable bo na każdy zawod przychodzi i odchodzi moda jak już rynek się nasyci , jedyne pewne zawody jakie masz to medyczne , związane z pielegniarstwem opieka , bo ludzie zawsze chorować będą
Poprostu trzeba celować w zawody gdzie czlowiek jest nie do zastąpienia
  • Odpowiedz
  • 1
@Oo-oO: Nie mam specjalnych wymagań finansowych, z reguły celuję w niższe widełki. Co znaczy weryfikowalne? Wydaje mi się, że trzymam wszystkie umowy jakie do tej pory podpisałem.
  • Odpowiedz