Wpis z mikrobloga

290 105 + 34 + 31 + 99 = 290 269

W sumie nic ciekawego przez cały tydzeń się nie działo. Czekałem na ustaweczkę w Bike RS w ramach Assos Speed Club by sprawdzić się w mocniejszym tempie wśród zajawkowiczów kolarstwa.

Na ustawce zjawiło się lekko ze 100 osób, przekrój rowerów od 5k do 60k+. Zaraz przed startem komuś kto zostawił Gianta TCRa z tublessem na słońcu wybuchła opona i z 10-15 osób było skropionych mlekiem xD

Tak naprawdę do końca nie byłem pewny jakie będzie tempo, no bo impreza raczej bez napinki.. ale jednak lekka napinka, szczególnie wśród koniny była :P Zostaliśmy podzieleni na grupy po 20 osób. Startowano od najmocniejszych do tych co przyjechali po prostu pochillować. Szczególnie w pierwszej grupie koni, która została dogoniona przez drugą grupę (w której byłem), można było zobaczyć solidne zdziwienie na ich twarzach wraz z pytaniami "czy skracaliście trasę?" :P No ale konina jak to konina - potem wzięli się do roboty i już nie dali się dogonić ;)

Ja najbardziej cieszę się, że dałem radę na podjeździe przy Świnnej Porębie. W tamtym roku, kiedy byłem na tym podjeździe pierwszy raz niestety zaliczyłem "walk of shame". No ale nie tym razem! Jest tam średnie nachylenie 14%, a ja na szosowym zestawie z najlżejszym przełożeniem 28-36 tym razem nie miałem problemu by to podjechać. Regularny trening i przepracowana zima na trenażerze procentują.
Osiągnąłem też najwyższą prędkość na rowerze jaką do tej pory zarejestrowałem, czyli 84,9km/h. Był trochę kisiel w nogach, bo jednak rower z 2017 roku, opony 25mm (nie, opony nie z 2017, spokojnie xD) i hamulce obręczowe.. ale stary ale jary Propel jeszcze daje radę.

Na "mecie" afterparty w postaci giga kawałków sernika i jabłecznika, pizza, piwko zero i bidony od Assosa jako gratyfikacja uczestnictwa w evencie oraz możliwość pogadania z obsługą sklepu o rowerach marzeń dostępnych na wyciągnięcie ręki. Wystarczy nie być biednym ( ͡º ͜ʖ͡º)

Spotkanie jak najbardziej na plus, mam nadzieję, że nikomu nic się nie stało bo dochodziły do mnie informacje o jakiejś glebie w którejś z grup, a takie ustawki powodują niepotrzebny wzrost testosteronu i mierzenie sobie na drodze kut... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Do następnej ustaweczki.

#rowerowyrownik
Elessar - 290 105 + 34 + 31 + 99 = 290 269

W sumie nic ciekawego przez cały tydzeń s...

źródło: assosspeedclub

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach